Övrigt

5 smarta prylar för att jobba på distans

Att sitta hukad över sin laptop vid köksbordet och fråga ”Hör du mig?” är inte en helt ovanlig scen för den som jobbar hemifrån. Här är en lista på saker som hjälper dig komma bort från det scenariot och istället jobba snabbare, mer ergonomiskt och bättre hemifrån.

1. Precision överallt

Logitech MX Anywhere 2S är en mus som låter dig jobba effektivt var du än befinner dig. Musen fungerar med precision på alla typer av ytor – allt från glasbord och flygplanssäten till dina jeans. Vill du ha ännu högre prestanda så kan du ta ett steg upp till storasyster Logitech MX Master 2S som erbjuder ytterligare precision för riktigt avancerade applikationer. Båda mössen är enkla att koppla in till PC eller Mac och har batterier som håller cirka två månader på en laddning. En given följeslagare på affärsresan eller i hängmattan.

Logitech MX Master 2S

2. Bättre ergonomi vid köksbordet

En av de sämsta sakerna med hemmajobb under en längre tid är att det lätt kan skada nacken att sitta och titta ned på en laptopskärm. Ett bra tips om man ej har plats eller vill investera i en extern skärm hemma är ett laptop-ställ som får upp skärmen till en bättre arbetshöjd. Detta kräver förstås även att du har ett externt tangentbord och mus.

Ett klassiskt ställ är Prokord Laptop Ställ Aluminium som är ett välbyggt ställ helt i aluminium som låter datorns fläktar jobba på helt fritt vad för dator du än har.

Prokord Laptop Ställ Aluminium

3. Videomöte vart du vill

När mötet sker på distans så är det lätt hänt att man pratar i mun på varandra och missförstår folk då man ej ser reaktioner, nickanden med mera. En bra webbkamera gör inte bara möten trevligare, utan den hjälper till att få mötet att flyta på både smidigare och snabbare.

En av våra favoriter är Logitech 920 som ger extremt bra kvalitet för pengarna.

Om du verkligen vill slå till på högsta kvalitet så är det en Logitech BRIO 4K du är ute efter.

Logitech 920

Logitech BRIO 4K

4. Utan en tråd

Oavsett om du jobbar på café med musik eller om du pratar på Skype från ett provisoriskt kontor i vardagsrummet så är ett pålitligt trådlöst headset en nödvändighet. H800 från Logitech ger dig proffsigt ljud för alla användningsområden, sex timmars batteritid och smarta styrfunktioner direkt på lurarna.

H800

5. Telefonkonferens på distans

Skapa en högtalartelefon med din mobil. Med Mobile Speakerphone P710e förvandlar du enkelt vilken plats som helst till ett proffsigt konferensrum. Gör det enkelt att köra ett telefonmöte även när ni är flera personer i samma rum.

Mobile Speakerphone P710e

Senast uppdaterad: 17 mars 2023

Taggar