Välj rätt tv

När du ska köpa ny tv finns det en mängd olika modeller att välja mellan och att hitta rätt bland alla specifikationer, skärmtekniker och storlekar är inte alltid helt lätt. Vilka frågor ska du ställa dig innan köp? Vad ska tv:n ha för upplösning? Hur stor ska den vara?

För att hjälpa dig på traven har vi satt ihop en guide som går igenom allt du behöver veta för ett lyckat tv-köp.

Del 1

Tv:ns storlek – Ju större desto bättre, eller?

Det kanske lättaste valet du behöver göra handlar om tv:ns storlek och här är det rummets storlek och dina personliga preferenser som är avgörande. Storleken mäts diagonalt och anges i tum. En skärm på 55 tum mäter alltså 140 centimeter från det nedre vänstra hörnet till det övre högra.

Till det större vardagsrummet, där avståndet till tv:n ofta är lite längre, rekommenderar vi 55 tum och större, men för sovrummet eller studentlyan kan det vara mer passande med en mindre modell. Om du är osäker kan du satsa på en större – för hur ofta hör du någon klaga på att de köpte för stor tv?

Om du är ute efter en mindre TV till sovrummet kan du till exempel titta närmare på Samsungs 43-tummare Samsung UE43RU6025K som är en tunn LED-TV med 4K-upplösning och HDR. Om du å andra sidan vill ha en riktigt stor TV som garanterat kommer att dra ögon till sig har du den maffiga 82-tummare Samsung QE82Q70R. Om du vill göra som många andra och köpa en tv som fungerar i alla lägen är en 55-tummare helt rätt väg att gå. I det här segmentet vill vi tipsa om Sony KD55XG8096 och Philips 55PUS6754.

4 889:-
img
Samsung UE43RU6025K 43“ 4K LED SMART TV
Slimmad Smart-TV med levande färger och utmärkt bildkvalitet
 • Diagonal storlek 43 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 3
46 990:-
img
Samsung QE82Q70RAT 82" 4K QLED SMART TV
Avancerad QLED 4K med klar kontrast och ljusa högdagrar, tack vare Direct Full Array 4x.
 • Diagonal storlek 82 tum
 • Typ QLED TV
 • HDR-teknologi Quantum HDR 1000, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 4
3 kvar
8 990:-
img
Sony KD55XG8096 55" 4K HDR SMART LED
En härlig underhållningsupplevelse med levande färger och verklighetstrogna detaljer med 4K HDR.
 • Diagonal storlek 55 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi HDR 10, Hybrid Log-Gamma (HLG)
 • Antal HDMI-portar 4
-7% 6 990:- Ord. pris 7 490 kr
img
Philips 55PUS6754 55" 4K Smart Ambilight-TV
Smart LED-TV med 4K UHD och Ambilight - 2019 Range!
 • Diagonal storlek 55 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 3
68 kvar

Tv, tv på väggen där

Det är inte bara tv:ns storlek som kan variera mellan olika modeller utan även tjockleken – och den blir framförallt viktig om du ska hänga upp tv:n på väggen.

Hur tunn tv:n är beror bland annat på vilken skärmteknik den använder. En bakbelyst LCD-panel där lysdioderna sitter bakom skärmen är till exempel tjockare än en kantbelyst. Tunnast av alla kan OLED-panelerna bli eftersom de inte behöver någon LED-belysning överhuvudtaget. Värt att tänka på är att de tunnaste tv-apparaterna kan ha en extern box med in- och utgångar.

När du ska sätta upp tv:n på väggen bör du se till att den har stöd för VESA-fästen, vilket de flesta har. Däremot kan fästenas storlek variera, vilket även påverkar avståndet mellan skruvhålen. Det finns även olika fästen som låter dig vinkla eller tippa tv:n.

Väggfästen finns i alla möjliga prisklasser. Bland de mer exklusiva hittar du Vogels Next-serie som förutom att lägga krut på kvalitet och funktionalitet, även fokuserar på materialval och design. Här vill vi tipsa om stativet Vogel´s NEXT OP1 Wood TV Floor Stand som ersätter den tråkiga tv-möbeln och gör TV:n till rummets höjdpunkt. För väggmontering rekommenderar vi Vogel´s Designmount Next 7345 och Vogel´s THIN 545 Turn & Tilt Wall Mount som bara bara sticker ut 3,5 centimeter från väggen samtidigt som det låter dig vinkla och vrida skärmen. En ännu mer häpnadsväckande modell är Vogel´s 8375 MotionSoundMount som har en inbyggd soundbar med trådlös baslåda.

väggfästen
3 490:-
img
9 kvar
Rekommenderad 2 990:-
img
Rekommenderad 7 490:-
img
Vogel´s Next Op1 Wood TV Floor Stand 46-70 Tum
Golvstativ i trä, perfekt inredningsdetalj.
 • Typ TV-ställ
6 kvar
8 990:-
img
Vogel´s Next 8375 MotionSoundMount 40-65" Motordrivet Väggfäste Svart
Unik motoriserad väggfäste med inbyggt soundbar och trådlös soundwoofer
3 kvar

Del 2

Tv:ns upplösning – Är fler pixlar alltid lika med bättre bild?

samsung

Tv:ns upplösning är ett mått på hur många pixlar bildytan är uppbyggd av. Länge var upplösningen 1920 x 1080 (Full HD) standard men idag har de flesta tv-apparaterna 4K-upplösning. En 4K-tv har upplösningen 3840 x 2160 pixlar vilket är fyra gånger fler än vad en Full HD-tv har. Det allra senaste är tv-apparater med 8K-upplösnng.

I teorin innebär fler pixlar bättre skärpa och högre detaljrikedom, men hur stor förbättring steget till 4K eller 8K innebär i praktiken beror på flera faktorer, till exempel hur stor tv du har, hur nära skärmen du sitter och hur högupplöst videomaterial du tittar på. Det finns fortfarande Full HD-apparater att köpa men det råder inga tvivel om att 4K är den nya standarden. Nu har det även börjat dyka upp tv-apparater med 8K-upplöning (7680 × 4320) som har fyra gånger fler pixlar än 4K-skärmar. Eftersom det i dagsläget knappt finns något 8K-material att titta på används de extra pixlarna främst för att skala upp 4K-video för att ge bättre skärpa.

Några populära och prisvärda 4K-modeller just nu är 65-tummaren Samsung QE65Q70R och 50-tummaren Philips 50PUS7504. Om du vill hoppa på 8K-tåget redan nu kan du titta närmare på 75-tummaren SAMSUNG Q900R som med sina 33 miljoner pixlar och den nya tekniken Q HDR 4000 utlovar enastående skärpa och svärta.

19 490:-
img
Samsung QE65Q70RAT 65" 4K QLED SMART TV
Avancerad QLED 4K med klar kontrast och ljusa högdagrar, tack vare Direct Full Array 4x.
 • Diagonal storlek 65 tum
 • Typ QLED TV
 • HDR-teknologi Quantum HDR 1000, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 4
8 kvar
8 990:-
img
Philips 50PUS7504 50" 4K LED Smart
4K UHD LED med Android TV och Ambilight
 • Diagonal storlek 50 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • Antal HDMI-portar 4
 • Digital TV-mottagare DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2
5 kvar
44 990:-
img
Samsung Q900R 75" 8K QLED SMART-TV
Upplev en fulländad verkligheten, när 8K-upplösning möter QLED!
 • Diagonal storlek 75 tum
 • Typ QLED TV
 • HDR-teknologi Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+, Q HDR 4000
 • Antal HDMI-portar 4
Slutsåld

UHD, Super UHD och SUHD

Om du har börjat läsa om olika tv-apparater har du säkert stött på benämningarna Ultra HD och UHD-upplösning. Det är helt enkelt andra ord för 4K-upplösning och antalet pixlar är det samma. Det figurerar även benämningar som Super UHD och SUHD, men även om teknikerna kan skilja sig åt på andra sätt rör det sig fortfarande om samma upplösning.

Hur tittar jag på 4K-material?

Klassisk tablå-tv är fortfarande i Full HD-upplösning som bäst, men att upplösningen är lägre än vad tv:n klarar av är inget problem eftersom tv:ns inbyggda mjukvara kan skala upp bilden så att den täcker hela skärmen. I 4K-apparaternas barndom fanns det inte så mycket att titta på i formatet men idag erbjuder såväl streamingtjänster som tv-spelskonsoler material i 4K-upplösning. Om du föredrar att ha din filmsamling ståendes i bokhyllan – eller vill uppleva dina filmer i bästa tänkbara kvalitet – är det 4K Ultra HD Blu-ray som gäller och för det behöver du en speciell spelare.

Vad är HDR?

Många tv-apparater har stöd för någonting som kallas HDR (High Dynamic Range). HDR är en videostandard som öppnar för bättre färgåtergivning, högre kontrast och större dynamiskt omfång, vilket innebär att du kan se fler detaljer i bildens mörkaste och ljusaste partier. En förutsättning för att det ska fungera är att HDR-används i hela kedjan, det vill säga att videomaterialet har producerats i HDR och att tv:n stöder formatet.

Värt att veta är att många billigare tv-apparater som på papperet har stöd för HDR saknar den ljusstyrka som krävs för att verkligen dra nytta av tekniken. Branschorganisationen UHD Alliance har därför satt upp gränsvärden för bland annat ljusstyrka och lanserat en märkning som har fått namnet Ultra HD Premium.

För att göra det aningen mer komplicerat finns det två olika HDR-standarder: den öppna standarden HDR10 och Dolby Vision som har skapats av Dolby. HDR10 är det vanligaste formatet och de flesta tv-apparater med HDR-stöd kan visa HDR10-material. Dolby Vision har bättre specifikationer men kräver samtidigt att alla led i kedjan är Dolby Vision-kompatibla. Om du köper en tv med Dolby Vision bör du således kontrollera så att den har stöd även för HDR10.

Del 3

Specifikationer och komponenter?

När platt-tv:n slog igenom fanns det två tekniker: Plasma och LCD. Idag är plasma-tekniken att betrakta som förlegad, men vi har också fått in en ny spelare på planen: OLED. Sedan har vi så kallad LED-tv, som inte alls är en egen tv-typ utan en LCD-panel som är belyst med LED-lampor istället för lysrör – vilket de oftast är.

LCD är vanligast

LCD-tekniken är den vanligaste tekniken och bygger på flytande kristaller som tänds och släcks och färgläggs med hjälp av mikroskopiska färgfilter.

När det kommer till LCD-tekniken finns det flera olika underkategorier. Först och främst behöver pixlarna ljus från lysdioder och de kan antingen sitta i skärmens ram (kantbelyst) eller i ett jämnt lager bakom skärmen (bakbelyst). Den senare varianten tillåter inte lika tunna tv-apparater men har ofta jämnare belysning.

För att krångla till det ytterligare finns det även flera olika paneltyper, alla med sina respektive för- och nackdelar. Generellt kan man säga att dyrare tv-apparater också brukar ha bättre paneler.

Bäst förutsättningar med OLED

OLED-tekniken bygger på att varje pixel lyser individuellt vilket ger en jämn och fin bild med bra kontrast, hög ljusstyrka och perfekt svärta. OLED-tekniken ger vanligtvis bättre bild än LCD även om det finns undantag när man ställer specifika modeller mot varandra. Eftersom det inte behövs några lysdioder bakom skärmen kan OLED-apparaterna även bli väldigt tunna. Den främsta nackdelen med OLED-apparater är priset, även om de inte alls är lika dyra som för några år sedan.

Och så har vi QLED

När man ser namnet är det lätt att tro att QLED har med OLED att göra, men i själva verket rör det sig om en förfinad LCD-teknik som bygger på så kallade kvantprickar (Quantum Dot-teknik). Utan att gå in för mycket på det tekniska är det en teknik som ska bidra till bättre färgåtergivning och skarpare bild än traditionell LCD-teknik.

QLED-tekniken är utvecklad av Samsung och används i flera av företagets TV-apparater. Ett utmärkt val om du har en lite större budget är 75 tummaren Samsung QE75Q70RAT. Om du har en mindre budget men fortfarande vill ha en stor tv ska du titta närmare på Samsung UE75RU6025KXXC. Exempel på mindre QLED-apparater är Samsung QE55Q70R och Samsung QE49Q70R.

31 990:-
img
Samsung QE75Q70RAT 75" 4K QLED SMART TV
Avancerad QLED 4K med klar kontrast och ljusa högdagrar, tack vare Direct Full Array 4x.
 • Diagonal storlek 75 tum
 • Typ QLED TV
 • HDR-teknologi Quantum HDR 1000, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 4
17 kvar
15 990:-
img
Samsung UE75RU6025K 75“ 4K LED SMART TV
Slimmad Smart-TV med levande färger och utmärkt bildkvalitet
 • Diagonal storlek 75 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 3
14 990:-
img
Samsung QE55Q70RAT 55" 4K QLED SMART TV
Avancerad QLED 4K med klar kontrast och ljusa högdagrar, tack vare Direct Full Array 4x.
 • Diagonal storlek 55 tum
 • Typ QLED TV
 • HDR-teknologi Quantum HDR 1000, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 4
12 990:-
img
Samsung QE49Q70RAT 49" 4K QLED SMART TV
Avancerad QLED 4K med klar kontrast och ljusa högdagrar, tack vare Direct Full Array 4x.
 • Diagonal storlek 49 tum
 • Typ QLED TV
 • HDR-teknologi Quantum HDR 1000, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 4
6 kvar

Vad gör en bra tv bra?

När du läser på inför ditt tv-köp är det framförallt fyra begrepp du behöver känna till som rör bildkvaliteten. Det är svärta, kontrast, ljusstyrka och färgåtergivning.

Svärta

Det kanske lättaste att bedöma är hur bra svärta en tv har. Det vill säga om de svarta partierna verkligen ser svarta ut eller om de istället skiftar i grått. Till skillnad från LCD-paneler som bara kan skapa mörka områden genom att blockera bakgrundsljuset kan OLED-panelen producera perfekt svärta.

Kontrast

Kontrasten är förhållandet mellan bildens ljusaste partier och de mörkaste. Kontrast anges ofta med hjälp av två siffror åtskilda med ett kolon, men eftersom alla tillverkare har olika sätt att mäta får man ta den siffran med en nypa salt. När tv:n har dålig kontrast ser bilden blek och gråaktig ut.

Ljusstyrka

Ljusstyrka mäts i nits eller cd/m2 och visar hur starkt tv:n kan lysa. Att tv:n är ljusstark är framförallt viktigt när du tittar på tv i dagsljus och bilden annars kan bli svår att se. Lägre ljusstyrka behöver dock inte vara ett problem så länge den är tillräckligt stark för rummet du är i.

Färgåtergivning

Färgåtergivning är ett komplicerat ämne eftersom en tv måste kalibreras för att färgerna ska återges korrekt och se naturliga ut. Färgåtergivningen kan också variera beroende på om du tittar på den rakt framifrån eller snett från sidan och då pratar man om tv:ns betraktningsvinklar.

Vad kan vara mindre bra?

Det finns även några problem och som tv-apparater kan dras med, inte sällan för att tillverkarna har behövt göra vissa kompromisser. Begrepp att lägga på minnet är ghosting (när bilderna som visas hänger kvar ett ögonblick) och backbleed (när tv:n oavsiktligt släpper igenom ljus i bildens svarta partier).

Om du spelar tv-spel är responstiden viktig

Om du ska spela tv- eller datorspel på din tv är det viktig att den har bra responstid. Den vanligaste metoden för att mäta responstid är att mäta hur många millisekunder (ms) det tar för en pixel att byta färg från en grå nyans till en annan (grey to grey).

Svarstiden är i sin tur ett mått på hur snabbt en pixel reagerar på ett kommando. När du ser på film behöver låg responstid inte vara något problem, men när du spelar tv-spel blir den märkbar i form av eftersläpningar och rörelseoskärpa. I stort sett alla tv-apparater har ett spelläge stänger av bildförbättring och annan signalbehandling som skapar fördröjning i bilden.

Är 3D fortfarande en grej?

För några år sedan var 3D den stora trenden, men idag säljs allt fler tv-apparater utan både 3D- glasögon och 3D-stöd. De två vanligaste teknikerna för 3D är aktiv och passiv 3D, båda med sina respektive för- och nackdelar. Passiv 3D-teknik uppfattas ofta som mer vilsam för ögonen, men innebär även att tv:ns upplösning halveras.

Del 4

Gränssnitt och finesser - Hur smart behöver en tv egentligen vara?

Idag kan i princip alla tv-apparater kopplas upp på nätet så att du kan ladda ner appar, spela spel, titta på streamingtjänster och surfa med hjälp av tv:ns fjärrkontroll. Konceptet kallas Smart-tv och nästan varje tv-tillverkare har sin egen smart tv-plattform med sitt egna användargränssnitt. Även om den grundläggande funktionaliteten ofta är den samma skiljer sig systemen åt när det kommer till vilka appar som kan laddas ner, hur gränssnittet ser ut och hur upplevelsen känns. Om du väljer en tv som har stöd för tjänsterna du brukar använda är det ett utmärkt sätt att slippa onödiga kablar och boxar på tv-bänken.

För att smart-tv-systemet ska bli riktigt användbart är det viktigt att fjärrkontrollen är bra. Vissa fjärrkontroller låter dig styra tv:n med hjälp av rösten, andra har inbyggt tangentbord eller en pekare som du rör genom att rikta kontrollen mot tv:n.

Phillips Ambilight-teknik lyser upp rummet

En häftig funktion som är exklusiv för Philips tv-apparater är Ambilight. Tekniken bygger på att rader med lampor på tv:ns baksida växlar färg och lyser upp väggen bakom tv:n. Eftersom Philips även ligger bakom de smarta lamporna Philips Hue går det att synka dem så att hela rummet blir den del av upplevelsen.

Ambilight används på de flesta av Philips TV-apparater. Till exempel den prisvärda 50-tummaren Philips 50PUS7504 eller 65-tummaren Philips 65PUS6754.

8 990:-
img
Philips 50PUS7504 50" 4K LED Smart
4K UHD LED med Android TV och Ambilight
 • Diagonal storlek 50 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • Antal HDMI-portar 4
 • Digital TV-mottagare DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2
5 kvar
9 389:-
img
Philips 65PUS6754 65" 4K Smart Ambilight-TV
Smart LED-TV med 4K UHD och Ambilight - 2019 Range!
 • Diagonal storlek 65 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 3
65 kvar

Del 5

Ljudet – Tunn tv innebär ofta tunt ljud

Det fanns en tid när tv-tillverkarna åtminstone hade möjligheten att stoppa in mer rejäla högtalare i sina tv-apparater, men i takt med att apparaterna har blivit tunnare har även ljudet blivit det. Idag finns det i princip inga tv-apparater som låter bra – och eftersom en stor tv gör sig bäst med stort ljud kan det vara värt att satsa på en extern lösning.

Det enklaste sättet att få till ett bra ljud är soundbaren som monteras över eller under tv:n (eller placeras på tv-bänken). För en mer uppslukande hemmabioupplevelse finns det olika typer av högtalarpaket som tillsammans med en hemmabioförstärkare kan efterlikna upplevelsen du får på bio.

Om du vill ha förstklassigt ljud utan att behöva köpa en ljudanläggning finns det TV-tillverkare som på mer eller mindre påhittiga sätt har hittat lösningar för att förbättra ljudet. Ett bra exempel är Philips 55PUS8804, som har en inbyggd soundbar signerad Bowers & Wilkins.

16 990:-
img
Philips 55PUS8804 55" 4K Smart Ambilight-TV
Smart TV med Ambilight och inbyggd soundbar från Bowers and Wilkins. 2019 Range!
 • Diagonal storlek 55 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Dolby Vision, HDR 10, HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 4
62 kvar

Del 6

Anslutningar – Fler anslutningsmöjligheter är aldrig fel

Tv-apparater har vanligtvis en inbyggd mottagare för att ta emot analoga och digitala sändningar. De kan också byggas ut med CA-modul och programkort för att ta emot låsta sändningar. Här är det svårt att ge några generella råd mer än att du kan höra efter med din tv-leverantör vad du behöver. Om du använder smart tv-gränssnittets streamingtjänster eller en extern box som du ansluter via HDMI är CA-moduler och programkort ingenting du behöver tänka på överhuvudtaget.

Om du ska ansluta flera digitalboxar, tv-spel eller liknande kan det vara värt att satsa på en tv med många HDMI-ingångar. Vad kan du mer behöva för anslutningar? Om du vill kunna titta på tv när resten av familjen sover kan det vara en fördel om tv:n har en hörlursutgång. Många tv-apparater har även en eller flera USB-ingångar för att koppla in tillbehör eller externa lagringsmedia.

Trenden går annars mot att allt mer blir trådlöst. Hörlurar, tangentbord och andra kan ofta anslutas trådlöst med hjälp av bluetooth och många tv-apparater låter dig visa bilder och streama film direkt från din smarttelefon.

4 889:-
img
Samsung UE43RU6025K 43“ 4K LED SMART TV
Slimmad Smart-TV med levande färger och utmärkt bildkvalitet
 • Diagonal storlek 43 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 3
5 810:-
img
Samsung UE50RU6025K 50“ 4K LED SMART TV
Slimmad Smart-TV med levande färger och utmärkt bildkvalitet
 • Diagonal storlek 50 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 3
6 490:-
img
Samsung UE55RU6025K 55“ 4K LED SMART TV
Slimmad Smart-TV med levande färger och utmärkt bildkvalitet
 • Diagonal storlek 55 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 3
8 990:-
img
Samsung UE65RU6025K 65“ 4K LED SMART TV
Slimmad Smart-TV med levande färger och utmärkt bildkvalitet
 • Diagonal storlek 65 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 3
+100 kvar
15 990:-
img
Samsung UE75RU6025K 75“ 4K LED SMART TV
Slimmad Smart-TV med levande färger och utmärkt bildkvalitet
 • Diagonal storlek 75 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 3
5 085:-
img
Philips 43PUS6754 43" 4K Smart Ambilight-TV
Smart LED-TV med 4K UHD och Ambilight - 2019 Range!
 • Diagonal storlek 43 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 3
24 kvar
5 790:-
img
Philips 50PUS6754 50" 4K Smart Ambilight-TV
Smart LED-TV med 4K UHD och Ambilight - 2019 Range!
 • Diagonal storlek 50 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 3
19 kvar
-7% 6 990:- Ord. pris 7 490 kr
img
Philips 55PUS6754 55" 4K Smart Ambilight-TV
Smart LED-TV med 4K UHD och Ambilight - 2019 Range!
 • Diagonal storlek 55 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 3
68 kvar
9 389:-
img
Philips 65PUS6754 65" 4K Smart Ambilight-TV
Smart LED-TV med 4K UHD och Ambilight - 2019 Range!
 • Diagonal storlek 65 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 3
65 kvar
Nyhet 5 490:-
img
LG 55UM7100PLB 55" 4K SMART LED
 • Diagonal storlek 55 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi HDR-effekt, HDR 10 Pro, 4K Active HDR, Hybrid Log-Gamma (HLG) Pro
 • Antal HDMI-portar 3
Nyhet 7 990:-
img
LG 65UM7100PLA 65" 4K SMART LED
Ultra HD TV med känsla för ljud och bild
 • Diagonal storlek 65 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi HDR 10 Pro, 4K Active HDR, Hybrid Log-Gamma (HLG) Pro
 • Antal HDMI-portar 3
16 990:-
img
Philips 55PUS8804 55" 4K Smart Ambilight-TV
Smart TV med Ambilight och inbyggd soundbar från Bowers and Wilkins. 2019 Range!
 • Diagonal storlek 55 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Dolby Vision, HDR 10, HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 4
62 kvar
Nyhet 14 990:-
img
LG 75UM7110PLB 75" 4K SMART LED
 • Diagonal storlek 75 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR-effekt, HDR 10 Pro, 4K Active HDR
 • Antal HDMI-portar 3
80 kvar
8 490:-
img
Samsung UE55RU7405U 55" 4K LED SMART TV
UHD 4K TV med Dynamic Crystal Color
 • Diagonal storlek 55 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 3
11 kvar
11 490:-
img
Samsung UE65RU7405U 65" 4K LED SMART TV
UHD 4K TV med Dynamic Crystal Color
 • Diagonal storlek 65 tum
 • Typ LED-bakgrundsbelyst LCD TV
 • HDR-teknologi Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 3
37 kvar
Nyhet 17 990:-
img
LG OLED55B9PLA 55" 4K SMART OLED
Ultra HD TV med känsla för ljud och bild
 • Diagonal storlek 55 tum
 • Typ OLED-TV
 • HDR-teknologi Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR-effekt, 4K Cinema HDR, HDR 10 Pro, Technicolor Advanced HDR
 • Antal HDMI-portar 4
94 kvar
Nyhet 24 990:-
img
LG OLED65B9PLA 65" 4K SMART OLED
Ultra HD TV med känsla för ljud och bild
 • Diagonal storlek 65 tum
 • Typ OLED-TV
 • HDR-teknologi Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR-effekt, 4K Cinema HDR, HDR 10 Pro, Technicolor Advanced HDR
 • Antal HDMI-portar 4
78 kvar
14 990:-
img
Samsung QE55Q70RAT 55" 4K QLED SMART TV
Avancerad QLED 4K med klar kontrast och ljusa högdagrar, tack vare Direct Full Array 4x.
 • Diagonal storlek 55 tum
 • Typ QLED TV
 • HDR-teknologi Quantum HDR 1000, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 4
19 490:-
img
Samsung QE65Q70RAT 65" 4K QLED SMART TV
Avancerad QLED 4K med klar kontrast och ljusa högdagrar, tack vare Direct Full Array 4x.
 • Diagonal storlek 65 tum
 • Typ QLED TV
 • HDR-teknologi Quantum HDR 1000, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 4
8 kvar
22 990:-
img
Samsung QE75Q60RAT 75" 4K QLED SMART TV
 • Diagonal storlek 75 tum
 • Typ QLED TV
 • HDR-teknologi Quantum HDR, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 4
31 990:-
img
Samsung QE75Q70RAT 75" 4K QLED SMART TV
Avancerad QLED 4K med klar kontrast och ljusa högdagrar, tack vare Direct Full Array 4x.
 • Diagonal storlek 75 tum
 • Typ QLED TV
 • HDR-teknologi Quantum HDR 1000, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 4
17 kvar
46 990:-
img
Samsung QE82Q70RAT 82" 4K QLED SMART TV
Avancerad QLED 4K med klar kontrast och ljusa högdagrar, tack vare Direct Full Array 4x.
 • Diagonal storlek 82 tum
 • Typ QLED TV
 • HDR-teknologi Quantum HDR 1000, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 4
3 kvar
33 504:-
img
Samsung QE82Q60RAT 82" 4K QLED SMART TV
 • Diagonal storlek 82 tum
 • Typ QLED TV
 • HDR-teknologi Quantum HDR, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR 10+
 • Antal HDMI-portar 4
2 kvar
Nyhet 59 890:-
img
LG OLED65W9PLA 65" 4K SMART OLED
OLED TV som smälter in på väggen och står ut från mängden
 • Diagonal storlek 65 tum
 • Typ OLED-TV
 • HDR-teknologi Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR-effekt, 4K Cinema HDR, HDR 10 Pro, Technicolor Advanced HDR
 • Antal HDMI-portar 4
Nyhet 99 990:-
img
LG OLED77W9PLA 77" 4K SMART OLED
OLED TV som smälter in på väggen och står ut från mängden
 • Diagonal storlek 77 tum
 • Typ OLED-TV
 • HDR-teknologi Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR-effekt, 4K Cinema HDR, HDR 10 Pro, Technicolor Advanced HDR
 • Antal HDMI-portar 4
Nyhet 69 990:-
img
LG OLED77C9PLA 77" 4K SMART OLED
Ultra HD TV med känsla för ljud och bild
 • Diagonal storlek 77 tum
 • Typ OLED-TV
 • HDR-teknologi Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), 4K Cinema HDR, HDR 10 Pro, Technicolor Advanced HDR
 • Antal HDMI-portar 4
299 990:-
img
LG OLED88Z9PLA 88" 8K Smart OLED
OLED möter äkta 8K i en fulländad perfektion
 • Diagonal storlek 88 tum
 • Typ OLED-TV
 • HDR-teknologi 8K Cinema HDR, Dolby Vision, HDR 10, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR-effekt, Technicolor Advanced HDR
 • Antal HDMI-portar 4
12 990:-
img
Philips 55OLED803 55” 4K OLED Ambilight-TV
Ultratunn Smart OLED-TV med 4K UHD och Android TV
 • Diagonal storlek 55 tum
 • Typ OLED-TV
 • HDR-teknologi HDR 10, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR Perfect
 • Antal HDMI-portar 4
4 kvar
15 990:-
img
Philips 55OLED903 55” 4K OLED+ Ambilight-TV
Ultratunn OLED+-TV med 4K UHD, Android TV & Ljud från Bowers & Wilkins
 • Diagonal storlek 55 tum
 • Typ OLED-TV
 • HDR-teknologi HDR Perfect
 • Antal HDMI-portar 4
30 kvar
-9% 20 990:- Ord. pris 22 990 kr
img
Philips 65OLED803 65” 4K OLED Ambilight-TV
 • Diagonal storlek 65 tum
 • Typ OLED-TV
 • HDR-teknologi HDR 10, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR Perfect
 • Antal HDMI-portar 4
12 kvar

1 november 2019

Så väljer du rätt ljudanläggning

Vad är viktigast när du ska välja ljudanläggning? Att det låter bra förstås! Men det handlar också om att skaffa en anläggning som passar dig och hur du vill lyssna på musik. Om du helst tar med dig musiken till stranden kanske en dyr hemmabio-receiver inte är ditt förstahandsval.

31 januari 2018

Kom i gång med vloggen

Att göra snyggt och proffsigt material för bloggar och sociala medier behöver inte vara svårt. Det enda du behöver är en kamera, en mikrofon och grundläggande kunskaper om bildkomposition och ljussättning. Det svåraste kan faktiskt vara att välja rätt utrustning.

31 januari 2018
Få förtur till Black Friday!