10 coola prylar som gick att se på Dustin Expo 2019

Under mässans tre dagar visades det upp mängder av prylar. Det här var några av de hetaste.

Sony Xperia 1

Sonys nya flaggskeppsmobil Xperia 1 har fortfarande inget lanseringsdatum, men det var ingenting som hindrade dem för att visa upp den på Dustin Expo. Den gick visserligen bara att använda i låst läge, men den som besökte montern för att klämma och känna lär ändå ha fått en ganska klar bild av vad den färdiga produkten kommer att erbjuda. 6,5-tums oledskärm med 4K-upplösning, 21:9-format, trippla kameror och dubbla SIM-kortplatser var några av höjdpunkterna.

Sonys nya flaggskeppsmobil Xperia 1

Acer Predator Triton 900

Kompromisslösa speldatorer tenderar att dra blickar till sig men frågan är om någon dator på mässan fick lika många gamers att dregla som Acer Predator Triton 900. Förutom att vara fylld till bredden med de senaste komponenterna hade den nämligen en svängbar skärm som gick att justera efter önskemål. Men smakar det så kostar det. I det här fallet närmare 50 000 kronor.

Samsung C49RG90

För att skilja sig från mängden på mässgolvet gäller det att ha någonting som drar ögonen till sig och i år körde många av de stora tillverkarna med samma trick: gigantiska, kurvade skärmar i ultrabrett format. En av de absolut häftigaste modellerna var Samsungs gamingskärm C49RG90 som bland annat kunde stoltsera med 5K-upplösning, 32:9-format och uppdateringsfrekvensen 120 hertz.

Lenovo Yoga S940

En av de mest hypade bärbara datorerna på mässan var Lenovo Yoga S940 och framförallt var det skärmen det pratades om. Dels var den väldigt ljusstark med sina 500 nits, dels hade den väldigt tunn ram. Man hade också passat på att kurva glaset lite över skärmkanten vilket än så länge är unikt i segmentet.

Yogabook 2

Lenovo visade också upp sin nya Yogabook med dubbla digitala skärmar: en QHD-skärm och en e-ink-panel. Den undre e-ink-skärmen kan användas som digitalt tangentbord, som ritplatta eller för att läsa e-böcker. Med andra ord får användaren en surfplatta, en e-bokläsare och en Windows-pc i en och samma produkt.

Alienware Area 51M

Stationära datorer är fortfarande många datorspelares förstaval men för den som vill spela bärbart finns det numera intressanta alternativ. I Dells monter var det många som var framme och kikade på Alienware Area 51M. Förutom att vara en väldigt välbyggd dator särskiljer den sig genom att låta användaren byta ut grafikkort och minne själv. På så vis får datorn en längre livslängd.

Canon EOS RP

Canon hade med sig sprillans nya kameran Canon EOS RP som är ett något mindre och betydligt billigare alternativ till Canon EOS R som lanserades i höstas. Liksom sitt större syskon är EOS RP en spegellös fullformatkamera. Kameran förutspås locka över otaliga Canon-anhängare till den nya tekniken i och med att befintliga EF och EF-S-objektiv kan användas med adapter.

Asus Studiobook W700

Tidigare i år visade Asus upp sin nya satsning Studiobook som är en workstation riktad till professionella användare. Studiobook W700 finns i dagsläget i två exemplar och båda var på Dustin Expo. En Pantone-validerad skärm på 17 tum i ett 15-tumschassi, Intel Xeon-processor och Nvidia Quadro P3200-grafikkort var några av specifikationerna.

Mindball

Ett kul men lite udda spel som visades upp var Mindball. Vid en fösta anblick såg det kanske ut som ett typiskt racingspel, men istället för att hålla i en handkontroll fick spelaren sätta på sig ett pannband som mäter hjärnvågor. Desto större fokus desto snabbare och smartare rullade bollen.

HP Reverb

VR var en av de stora trenderna på mässan och för ett av de intressantare bidragen stod HP. De hade nämligen med sig ett rykande färskt exemplar av sitt nylanserade headset HP Reverb. Med en vikt på ynka 430 gram var det en fröjd att bära på huvudet, men de övriga specifikationerna var minst lika uppseendeväckande. Upplösningen 2160 x 2160 pixlar och extra brett synfält var några av höjdpunkterna.

1 april 2019

Dustin Expo 2019: De hetaste snackisarna

Dustin Expo har slagit igen portarna för den här gången. Besökarna har strömmat ut ur Ericsson Globe och utställarna har plockat ner sina montrar efter tre fantastiska dagar. För dig som inte kunde vara med den här gången har vi samlat de hetaste snackisarna.

25 mars 2019

3 tips på hur du tar bättre bilder med mobilen

Det finns några enkla saker du kan tänka på om du vill höja kvalitén på dina bilder. Det handlar inte så mycket om kamerakvalitet eller tekniska inställningar, det handlar snarare om dig som fotograf. Bingo Rimér har varit verksam fotograf i över 20 år. Här har du hans 3 bästa tips på hur du tar bättre bilder med mobilen.

6 februari 2019

CES 2019

Med hundratusentals besökare och mängder av utställare från hela världen är CES i Las Vegas världens viktigaste hemelektronikmässa. Det är här många av de hetaste produktnyheterna avtäcks och det är här vi får en första glimt av det kommande årets största trender.

9 januari 2019

IFA 2018

IFA-mässan är Europas största och viktigaste teknikmässa där både stora som små tillverkare samsas om att visa upp sina senaste produkter på hela 150 000 kvadratmeter mässgolv. Vi är förstås på plats på IFA även i år för att ta en närmare titt på alla nya coola prylar som kommer att släppas under resten av året.

31 augusti 2018

Gaming i alla format och maxat med RGB-belysning

Som en av världens största teknikmässor - och den tveklöst största som sätter just datorprodukter i fokus - blir Computex i Taipei en fokuspunkt för häftiga nya prylar och trender inför hösten. Vi har varit på plats på det enorma mässgolvet och ringat in vad vi tycker kittlade lite extra i tekniknerverna och vilken ton Computex satt inför årets andra hälft.

13 juni 2018

Nyheterna från Apples utvecklarkonferens WWDC 2018

På andra sidan Atlanten har Apples utvecklarkonferens Apple Worldwide Developers Conference gått av stapeln. På plats fanns 6000 förväntansfulla åskådare och runtom i världen bänkade sig både utvecklare och konsumenter för att få sig en glimt av vad framtiden har att erbjuda.

5 juni 2018