Clippy - det irriterande gemet

Clippy, eller Clippit som han faktiskt heter är det där gemet som man hittade i Microsoft Office tidigare. I veckan #ThrowbackThursday tar vi en liten koll på gemet som de flesta troligen skriver under på att det var smått (läs: enormt) irriterande.

 

Office 97

Det var här vi fick bekanta oss med Clippy för första gången. Den så kallade assistenten dök då upp allt som oftast för att ge oss tips och inte helt sällan så försökte han(?) även gissa vad vi höll på med. Ett exempel är att när du började skriva ett dokument i Word så försökte Clippy gissa vad du skulle skriva och dök därför upp för att fråga om du exempelvis skrev ett brev och därför ville använda en brev-mall?

Clippy är klart den assistent folk oftast kommer ihåg då Clippy var standard, men det fanns flera andra assistenter att välja på. Troligen så var det dock inte så många som gjorde det då de flesta bara ville bli av med honom, inte bara byta figur.

Irritation och kritik

Som sagt så var det inte alltför många som ville ha Clippys hjälp utan det blev bara ett irritationsmoment när Clippy ständigt dök upp för att ställa irrelevanta frågor. Clippy var så hatad runt om i världen att bland annat Time Magazine har listat Clippy som en av världens femtio sämsta uppfinningar. Till och med inom Microsoft så fick Clippy kritik och när Office för XP släpptes så marknadsförde man Office XP med en serie reklamfilmer som lite självironiskt visade att Clippy numera var avstängd som standard just på grund av att folk var lite väl irriterade på gemet.

Död och återuppståndelse

Som sagt så var Clippy och de andra assistenterna avstängda som standard i Office XP men du kunde fortfarande välja att ha Clippy som assistent om du ville. Någon som valde att ändå använda Clippy? I så fall, skriv gärna varför på vår facebooksida för vi kan för allt i världen inte förstå det. Clippy och hans vänner togs till slut helt bort i Office 2007 vilket betydde att han ändå fick lov att fylla tio år vilket är ganska mycket med tanke på den skit han fick ta.

2014 så återuppstod Clippy till flera användares förfäran men det visade sig ganska snabbt vara Microsofts aprilskämt. Du kan dock än idag hitta referenser till Clippy i nuvarande Microsoft-produkter. Fråga exempelvis Cortana om hon gillar Clippy så får du höra vad hon tycker.

22 oktober 2015

10 coola prylar som gick att se på Dustin Expo 2019

Under mässans tre dagar visades det upp mängder av prylar. Det här var några av de hetaste.

Dustin Expo 2019: De hetaste snackisarna

Dustin Expo har slagit igen portarna för den här gången. Besökarna har strömmat ut ur Ericsson Globe och utställarna har plockat ner sina montrar efter tre fantastiska dagar. För dig som inte kunde vara med den här gången har vi samlat de hetaste snackisarna.

3 tips på hur du tar bättre bilder med mobilen

Det finns några enkla saker du kan tänka på om du vill höja kvalitén på dina bilder. Det handlar inte så mycket om kamerakvalitet eller tekniska inställningar, det handlar snarare om dig som fotograf. Bingo Rimér har varit verksam fotograf i över 20 år. Här har du hans 3 bästa tips på hur du tar bättre bilder med mobilen.

CES 2019

Med hundratusentals besökare och mängder av utställare från hela världen är CES i Las Vegas världens viktigaste hemelektronikmässa. Det är här många av de hetaste produktnyheterna avtäcks och det är här vi får en första glimt av det kommande årets största trender.

IFA 2018

IFA-mässan är Europas största och viktigaste teknikmässa där både stora som små tillverkare samsas om att visa upp sina senaste produkter på hela 150 000 kvadratmeter mässgolv. Vi är förstås på plats på IFA även i år för att ta en närmare titt på alla nya coola prylar som kommer att släppas under resten av året.

Gaming i alla format och maxat med RGB-belysning

Som en av världens största teknikmässor - och den tveklöst största som sätter just datorprodukter i fokus - blir Computex i Taipei en fokuspunkt för häftiga nya prylar och trender inför hösten. Vi har varit på plats på det enorma mässgolvet och ringat in vad vi tycker kittlade lite extra i tekniknerverna och vilken ton Computex satt inför årets andra hälft.