Dustin Expo 2019: De hetaste snackisarna

Dustin Expo har slagit igen portarna för den här gången. Besökarna har strömmat ut ur Ericsson Globe och utställarna har plockat ner sina montrar efter tre fantastiska dagar fyllda av nya idéer, häftiga prylar och spännande möten. För dig som inte kunde vara med den här gången har vi samlat de hetaste snackisarna.

VR är här för att stanna

Den som för några år sedan avfärdade VR som en fluga får snällt gå och ställa sig i skamvrån. Köerna till de åtråvärda bildskärmsvisiren ringlade sig nämligen långa även i år. Det populära musikspelet Beat Sabre gick hett hos flera utställare och hos HP stod besökarna i kö för att balansera på en blanka mellan två skyskrapor. Upplevelserna behövde dock inte vara särskilt spektakulära för att skapa köbildning. Hos Intel fick vi se hur kombinationen av 5G, IoT och VR kan användas för att koordinera räddningsaktioner vid en katastrof och hos VR Doktorn fick vi se exempel på hur tekniken kan användas för att visa vad som händer i kroppen vid olika sjukdomstillstånd. VR är här för att stanna!

VR är här för att stanna

E-sport är hetare än någonsin

Man behövde inte besöka den stora gaminghallen för att förstå att e-sport var en stor del av årets mässa. Förutom ett stort gamingfokus hos många av utställarna kunde en och annan e-sportstjärna skymtas bland montrarna. ”Potti” och ”Heaton” fanns att träffa i Philips monter och hos HP fanns Maurice ”L22” Hill på plats för att ge sina bästa tips till aspirerande Fortnite-stjärnor.

Tommy ”Potti” Ingemarsson var även på besök i Dustins Speakerbox för att prata om e-sportens utveckling och framtid. Tommy är grundare av Ninjas in Pyjamas, Area Academy och Svenska Elitserien i E-Sport och har stenkoll på det mesta som har med e-sport att göra. Under samtalet berättade ”Potti” om hur han och vännerna började tävla mot varandra hemma i Lidköping och hur e-sporten har växt explosionsartat sedan dess. Vad det beträffar framtiden tror ”Potti” fler kommer att kunna leva på e-sport även på lokal nivå och att den på så vis kommer att bli mer lik traditionell sport.

Tom "Potti" Ingemarsson, grundare av Ninjas in Pyjamas, Area Academny och Svenska Elitserien i E-sport.

På tal om prispengar var det nog få som undgick att finalen i Expo Open gick av stapeln på lördagseftermiddagen. Spelet var Counterstrike: Global Offensive och vinnare blev laget Monarchs, som gick hem 40 000 kronor rikare.

Datorerna krymper - skärmarna växer

Någonting som fångade besökares uppmärksamhet var de stora datorskärmar som bredde ut sig i montrarna hos tillverkare som LG, Philips och Samsung. Ultravida och kurvade skärmar har blivit ett alternativ till att ha dubbla skärmar på skrivbordet och flera av dem har stöd för dockning med usb-c. Många av skärmarna är i första hand utvecklade för kontorsarbete men under konsumentdagen kunde vi konstatera att det gick alldeles utmärkt att använda dem även för spel. Frågan är hur många som behöver gå och köpa ett nytt skrivbord för att få plats med dessa bjässar.

Samtidigt som skärmarna blir allt större finns är trenden det motsatta när det kommer till bärbara datorer. Flera tillverkare visade upp tunnare och lättare modeller i sina populäraste serier. Någonting vi kunde notera var att datorerna får en mer rektangulär form i takt med att den ram som tidigare har omslutit skärmarna är på väg att försvinna. Snyggt!

25 mars 2019

10 coola prylar som gick att se på Dustin Expo 2019

Under mässans tre dagar visades det upp mängder av prylar. Det här var några av de hetaste.

3 tips på hur du tar bättre bilder med mobilen

Det finns några enkla saker du kan tänka på om du vill höja kvalitén på dina bilder. Det handlar inte så mycket om kamerakvalitet eller tekniska inställningar, det handlar snarare om dig som fotograf. Bingo Rimér har varit verksam fotograf i över 20 år. Här har du hans 3 bästa tips på hur du tar bättre bilder med mobilen.

CES 2019

Med hundratusentals besökare och mängder av utställare från hela världen är CES i Las Vegas världens viktigaste hemelektronikmässa. Det är här många av de hetaste produktnyheterna avtäcks och det är här vi får en första glimt av det kommande årets största trender.

IFA 2018

IFA-mässan är Europas största och viktigaste teknikmässa där både stora som små tillverkare samsas om att visa upp sina senaste produkter på hela 150 000 kvadratmeter mässgolv. Vi är förstås på plats på IFA även i år för att ta en närmare titt på alla nya coola prylar som kommer att släppas under resten av året.

Gaming i alla format och maxat med RGB-belysning

Som en av världens största teknikmässor - och den tveklöst största som sätter just datorprodukter i fokus - blir Computex i Taipei en fokuspunkt för häftiga nya prylar och trender inför hösten. Vi har varit på plats på det enorma mässgolvet och ringat in vad vi tycker kittlade lite extra i tekniknerverna och vilken ton Computex satt inför årets andra hälft.

Nyheterna från Apples utvecklarkonferens WWDC 2018

På andra sidan Atlanten har Apples utvecklarkonferens Apple Worldwide Developers Conference gått av stapeln. På plats fanns 6000 förväntansfulla åskådare och runtom i världen bänkade sig både utvecklare och konsumenter för att få sig en glimt av vad framtiden har att erbjuda.