Gaming

E3 2017

E3 är utan tvekan den viktigaste spelmässan i världen och under årens lopp har vi inte bara fått se de mest klassiska av spel presenterade här, utan även konsoler som exempelvis PlayStation 3 och Nintendo Wii.

Mellan den 14/6 och 16/6 kommer vi att dagligen uppdatera denna sida med det senaste från mässan så följ oss här eller på Facebook om du inte vill missa de hetaste spelnyheterna.

God of War

Ett av de mer efterlängtade spelen som visades upp på årets E3 var God of War. Vi fick tyvärr inte veta så mycket mer om spelet men vi fick i alla fall se en del gameplay i en helt ny trailer. Tanken är att spelet ska släppas i början av 2018 och vi kan knappt vänta efter att ha fått se detta.

Far Cry 5

Vi visste redan om Far Cry 5 innan mässan drog igång men trevligt nog så fick vi se en skön gameplay-trailer som visar lite mer hur det kommer att se ut när man kämpar mot den onda kulten som är fienderna i detta spel. Far Cry 5 kommer att släppas den 27 februari nästa år på PC, Xbox One samt Playstation 4.

Call of Duty WWII

Ett annat spel vi fick se lite mer gameplay från var det nya Call of Duty som denna gång utspelar sig under andra världskriget. Här kan ni få se den helt nya trailern för flerspelar-läget.

Mario + Rabbids Kingdom Battle

En av de roligare presentationerna nu under mässan är utan tvekan Mario + Rabbids Kingdom Battle. Detta är ett taktiskt turbaserat RPG som blandar Mario-karaktärer med Rabbids. Det blir minst sagt lite udda och vi kan knappt bärga oss att få testa denna galenskap. Känner ni likadant så kan vi meddela att detta spel till skillnad från många som visats upp faktiskt är här snart. Den 29 augusti är det som gäller för detta spel och då det rör som om Mari så är det förstås Nintendo Switch som är konsolen som gäller.

Monster Hunter

Monster Hunter kanske inte är en spelserie alla är superfamiljära med men det är utan tvekan en enormt klassisk spelserie som har väldigt trogna fans. Capcom meddelade nu på E3 att det kommer en ny version och presenterade detta med en tre minuter lång gameplay-trailer. Tidigare har vi mestadels sett Monster Hunter på bärbara konsoler samt på Nintendos konsoler men det nya Monster Hunter World kommer att släppas på PS4, Xbox One samt PC. Något som betyder att vi kommer att få se en rejäl uppgradering i grafik och visst ser det snyggt ut. Spelet kommer att släppas tidigt nästa år.

Shadow of the Colossus

Shadow of the Colossus är ett klassiskt spel från 2005 som många anser vara ett av de bästa spel som någonsin släppts. Nu, 12 år senare, så meddelar Sony att det kommer komma en ny version av spelet någon gång under nästa år. Det kom faktiskt en remake redan 2011 som uppgraderade spelets grafik men nu så är det alltså dags att åter igen göra spelet ännu snyggare.

Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey kommer att släppas den 27 oktober till Nintendo Switch och på E3 fick vi se massor av gameplay från det nya spelet. Spelet är ett open world-spel och i trailern kan vi se Mario springa omkring i en stad som liknar New York. En lite udda och ny sak är att Mario kan slänga av sig hatten och utföra lite tricks med den. Bland annat kan man ta över en vanlig människa vilket känns väldigt omario.

Pirater och pirater

Inte mindre än två stycken pirat-spel visas upp på E3 i år, Sea of Thieves samt Skull & Bones. Sea of Thieves är ett lite udda multiplayerspel från Rare där du och dina vänner är besättning på ett piratskepp. Spelet visades upp redan förra året men nu får vi se ännu mer gameplay där man lämnar skeppet för att äventyra samt att de meddelar att spelet ska släppas tidigt 2018.

Skull & Bone är istället ett PvP-spel från Ubisoft där alla spelarna styr sitt egna skepp för att slåss mot andra ute på havet. Mycket mer än så vet vi inte men det är även ett tag kvar då detta ska släppas hösten 2018.

Förbeställ spelet här.

VR

Det pratas förstås en hel del om VR under årets mässa och här är de största nyheterna inom det hela. Först och främst så visade Sony upp en hel hög med spel som kommer att fungera med Playstation VR inom kort. Några exempel är Skyrim, Final Fantasy XV och Bravo Team. Sen visade även Bethesda upp lite VR i form av Doom VFR samt Fallout VR. Båda titlarna är utannonserade sedan tidigare men vi fick nya trailers.

Beyond Good and Evil 2

Detta är en av de absolut största lanseringarna under årets mässa. Detta är en prequel till det första spelet som kom redan 2003 och många fans har väntat på det här spelet sedan Ubisoft första gången nämnde det redan 2008. Tyvärr får vi dock inte mycket mer info än en riktigt snygg trailer utan gameplay samt lite info om att spelet kommer vara superstort och att man ska kunna resa runt bland flera planeter. Men oj så vi ser fram emot detta.

Spider-Man

Det sista som skedde under Sonys presskonferens på E3 var att de drog igång ett nio minuter långt klipp med gameplay från det kommande spindelmannen-spelet, Spider-Man. Spelet ser sjukt snyggt ut och man får en bra inblick i hur det kommer att vara. Tyvärr så får vi vänta tills nästa år innan det faktiskt släpps.

Förbeställ spelet här.

Xbox One X är nästa generation av Xbox

Microsoft har tidigare pratat om Project Scorpio vilket var kodnamet på företagets nästa spelkonsol. Nu är konsolen äntligen här och det officiella namnet är Xbox One X. Den nya konsolen kommer att ha en grafikdel som klarar av hela 6 teraflops (jämförbart med PS4 Pro:s 4,2 teraflop) och självklart är det 4K som gäller. Konsolen kommer även att vara bakåtkompatibel med både Xbox 360 samt Xbox One-spel och dessa kommer att se märkbart bättre ut på den nya konsolen.

Tanken är att konsolen kommer att gå att köpa den 7:e november.

Några andra Xbox-nyheter

När vi ändå pratar om den nya Xboxen så kan vi även passa på att skriva om en lite andra kul nyheter kring Xbox. Microsoft meddelande bland annat på sin presskonferens att Xbox One kommer att få stöd för klassiska Xbox-spel. Exakt vilka återstår att se.

Vi fick även reda på att det kommer en nyversion av den galet stora originalkontrollen till Xbox. Den nya kontrollen tillverkas av Hyperkin Games och kommer att fungera till Xbox One samt PC.

Nytt Wolfenstein-spel

Bethesda presenterade på sin presskonferens ett nytt Wolfenstein-spel som de tidigare hintat om. Det nya spelet heter Wolfenstein 2: The New Colossus och utspelar sig i USA 1961 i den klassiska alternativa tidslinjen där nazisterna vann andra världskriget. Nu är det även bekräftat att det åter igen är B. J. Blazkowicz som är huvudkaraktären i spelet. Spelet kommer att släppas den 27 oktober till Xbox One, PS4 samt PC.

Gameplay från BioWares Anthem

BioWares nya spel Anthem ligger fortfarande en bra bit bort i tiden då det kommer släppas någon gång under 2018. Men trevligt nog så fick vi ändå se lite gameplay från det nya spelet och oj vad snyggt det ser ut att vara.

Age of Empires i 4K

I år så fyller ett av de mest klassiska strategispelen någonsin, Age of Empires, 20 år. Därför var det riktigt kul att Microsoft meddelar att en ny förbättrad version kommer att släppas senare i år. Spelet kommer förstås att få bättre grafik men det kommer även få nytt soundtrack och en del speltekniska förbättringar.

Senast uppdaterad: 1 juli 2022

Taggar