Final Fantasy VII

Final Fantasy är utan tvekan en av världens mest populära spelserier och serien har mängder av riktigt bra spel. Idag tänkte vi dock fokusera på det spel i serien som vi anser är det mest klassiska, Final Fantasy VII.

 

Fighting Fantasy blir Final Fantasy

Det första spelet i serien skapades av Hironobu Sakaguchi redan 1987 och då som ett spel för Nintendo Entertainment System, NES. Spelet släpptes i tron om att det skulle bli det sista spelet som utgivaren Squaresoft (nu Square Enix) någonsin släppte. Företaget höll nämligen på att gå i konkurs. Idag vet vi förstås att så inte blev fallet och det beror på att Final Fantasy blev en enorm succé redan från första början. Hela 400 000 kopior såldes av originalutgåvan och betydligt fler när man räknar in alla senare släpp och särskilt när det sedan släpptes i USA.

Detta räddade Squaresoft och som vi alla vet så har det sedan dess släppts massor av uppföljare på flera olika konsoler. Sakaguchi har senare berättat om hur namnet kom till och det är en på tok för rolig liten anekdot för att lämna ute. Spelet skulle från början heta Fighting Fantasy men innan släpp så ändrade man det till Final då Sakaguchi trodde det skulle bli hans och Squares sista spel. Ett passande namn på ett sista spel enligt oss, men att det finns flera ”final” fantasier är lite udda.

Final Fantasy VII släpps

Nu hoppar vi fram i tiden tills när Final Fantasy VII släpps, det vill säga år 1997. Den första stora nyheten var att man nu valde att släppa spelet på Sonys spelkonsol Playstation och den andra stora grejen var att detta blev det första Final Fantasy-spelet som lämnade 2D-världen bakom sig och istället använde avancerad 3D-grafik. Vi kommer ihåg hur fantastiskt häftigt det var och hur extremt snyggt man tyckte det var, något som känns väldigt udda om man tar en titt på spelets grafik idag. Då var det dock otroligt coolt att se spelets kantiga och lågupplösta polygoner bilda figurer som spelets huvudkaraktär Cloud Strife.

Final Fantasy VII är än idag det bäst säljande spelet i serien med nästan 10 miljoner sålda kopior och nu så är det dessutom dags för dagens generation att ta del av den fantastiska historien då en remake av spelet är på väg. Och för de som inte bryr sig så mycket om modern grafik så kan man även spela originalet på lite alla möjliga moderna plattformar.

15 oktober 2015

ASUS ROG Pugio & Strix Evolve

Asus två senaste spelmöss har äntligen nått oss och vi är riktigt imponerade av dessa små rackare. Vill du ta en närmare koll så tänkte vi här ge er en liten bildkavalkad samt våra första tankar kring dessa.

E3 2017

Alla nyheter från världens största spelmässa.

Quiz: Känner du igen dessa indie-spel?

Det finns mängder av helt fantastiska indie-spel på marknaden, men frågan är hur många har du koll på? I detta quiz kommer du att få se en skärmdump från ett ”välkänt” indie-spel och det är ditt jobb att veta från vilket spel den kommer. Hur många klarar du?

Quiz: Spelcitat

Det finns mängder av kända citat från olika spel, vissa mer tänkvärda än andra. Men den stora frågan är om du tror att du kan matcha rätt citat med rätt spel? Eller som Duke Nukem skulle ha sagt; ”Come get some!”

Pac-Man

Det finns få spel som är så klassiska som Pac-Man så vi tänkte ägna denna TBT till just historien om Pac-Man. Andra spel som var på tapeten var Tetris, Pong och Space Invaders men de får vänta ett litet tag innan de får en egen TBT.

Sega Mega Drive

Pratar man retro-spelkonsoler så går nog de flestas första tankar till Nintendo 8-bit eller Super Nintendo. Man ska dock inte glömma den fantastiska spelkonsolen Sega Mega Drive (även kallad Sega Genesis i Nordamerika).