Datorer & tillbehör

Nya iMac

Högupplöst och kraftfullt

Apple iMac är en ikonisk datormodell och Apple har nu uppdaterat hela serien med den senaste tekniken. Det vill säga att om du behöver en snygg och kraftfull skrivbordsdator så är det rätt läge att köpa en iMac.

Uppdaterade skärmar

Den mindre modellen med 21,5 tum stor skärm har nu fått retina-skärmar, det vill säga skärmar med 4K-upplösning, och alla 27-tumsmodeller har numera 5K-skärmar. Dessutom så har skärmarna uppdaterats med ett bättre färgdjup och ännu bättre färgåtergivning.

Prestanda på toppnivå

Alla datormodeller har fått snabbare processorer samt uppgraderade grafikkort för att ge dig som användare en ännu bättre upplevelse. Väljer du att köpa 27-tumsmodellen så får du det bästa av det bästa i form av Intels Skylake-processorer och upp till 32 GB RAM-minne som även går att utöka till hela 64 GB. Alla modeller är nu även utrustade med två stycken Thunderbolt 2-portar och 27-tummaren har även fått kraftfulla grafikkort i form av AMD Radeon R9.

Nytt tangentbord och ny mus

Utöver att göra alla iMac-modeller snabbare så har Apple även tagit fram ett nytt tangentbord som är ännu tunnare än senast och med en helt ny konstruktion för mer distinkta tangentslag. Även Magic Mouse har fått sig en uppdatering med färre rörliga delar och överlag bättre prestanda. Sist men inte minst så släpper Apple även Trackpad 2 som ger en 29% större touchyta och Force Touch vilket innebär att den kan känna av hur hårt du trycker. Alla dessa enheter har även fått inbyggda batterier som laddas via en Lightning-kontakt.

Old School

Vill du veta mer om denna klassiska datormodell så kan vi även tipsa om förra veckans Throwback Thursday då vi skrev om just iMac och dess historia. Där kan ni bland annat se Steve Jobs presentera den första färgglada klumpen. Läs iMac-historien här.

Senast uppdaterad: 1 juli 2022

Taggar