Gaming

Nyheterna från Blizzcon 2015

Blizzcon är spelutvecklaren Blizzards egna konvent där de har massvis av paneler, aktiviteter och en hel del e-sport. De brukar även oftast presentera en hel rad av nyheter om kommande spel, uppdateringar och expansioner till redan existerande titlar. Detta gör att våra spelhjärtan verkligen ser fram emot detta event.

Utöver de nyheter som kan komma att presenteras så anordnar även Blizzard under Blizzcon flera stora turneringar i sina spel. I år så kommer vi bland annat att få se vem som vinner VM i Hearthstone, World of Warcraft Arena, Heroes of the Storm samt Starcraft II. Det vill säga att den som vill ha koll på vad som sker i e-sportvärlden bör följa hur det går i helgen under Blizzcon.

Spännande VM-final i Starcraft II

En av de turneringarna som avgjordes nu i helgen var ”VM” i Starcraft II och det kom till att bli en historisk händelse. Turneringen är den slutgiltiga finalen av World Championship Series där spelare har fått samla poäng under året för att nå denna final. Sexton spelare fick vara med och till slut så hade vi en final som man visste skulle gå till historien redan innan den spelades.

Finalen utspelade sig nämligen mellan förra årets vinnare Life (Zerg) och vinnaren från år 2013, SoS (Protoss). Detta betydde att vem som än vann så skulle vi få världens första tvåfaldiga vinnare. Och inte nog med det, att få se två världsmästare spela mot varandra är kort och gott ett rent nöje.

Finalen spelades med bäst av sju games och det var spännande in i det sista då spelarna lyckades vinna vartannat game fram tills det sjunde och avgörande. Och i finalen kunde vi snabbt se hur Life tog kommando men till slut så lyckades SoS ta hem gamet, matchen och titeln tvåfaldig världsmästare.

Världens första VM i HotS avgjort!

Förutom att Blizzard presenterar en rad nyheter på Blizzcon så är konventet fyllt med E-sport av högsta nivå. Bland annat kunde vi se vilka som tog hem VM i Heroes of the Storm. I en av semifinalerna kunde vi se lagen Na’vi och Team Dignitas spela mot varandra och trots att oddsen talade för Na’vi så var det Dignitas som gick vidare. 

I den andra semin hade vi det amerikanska laget Cloud9 som fick spela mot Team DK:s koreanska lag av HotS-spelare. Efter en betydligt jämnare match den andra semifinalen så stod dock Cloud9 som segrare och gick vidare till final mot Team Dignitas. En final som kommer att gå till historien då den avgjorde vilka som blev världens första världsmästare. Finalen spelades bäst av fem rundor men det blev bara tre rundor totalt efter att Cloud9 lyckades vinna alla rundor och då även bli korade världsmästare i Heroes of the Storm.

Hearthstone-VM avgjort, med nordisk mästare

Det omåttligt populära digitala kortspelet Hearthstone fick nu i helgen sin andra världsmästare någonsin och det blev dessutom en nordisk vinst. I finalen fick vi nämligen se den svenska spelaren Ostkaka vinna över kanadensaren Hotform.

Man spelade bäst av fem i Conquest-format, det vill säga att båda spelarna hade tre lekar redo och behövde vinna ett game med vardera lek för att ta hem hela finalen. Tre games var sedan allt vi fick se då Ostkaka lyckades vinna tre stycken raka med Mage, Rogue samt Warrior.

Grattis Ostkaka från Dustin home!

Ny Hearthstone-expansion

Inte helt otippat så presenterade Blizzard en ny expansion till Hearthstone. Den nya expansionen heter League of Explorers och kommer bland annat att introducera den nya mekaniken ”Discover”. När man spelar ett Discover-kort så kommer man att få välja ett av tre lottade kort att ta till handen och det som gör detta lite smågalet är att korten inte ens behöver finnas i din lek.

En annan nyhet som även den lägger till handlar om tur är den gyllene apan (japp, du läste rätt). Om du får tag på Golden Monkey-kortet så kommer den ändra om alla kort i din lek till legendariska under en match.

Overwatch blir ej free-to-play

Det har varit en del snack om det kommande Blizzard-spelet Overwatch där man spekulerat i om det kommer att vara free-to-play eller inte. Nu står det dock klart att det är ett helt ”vanligt” spel som du måste köpa för att spela. 

Blizzard är snälla nog att meddela oss att spelet kommer att släppas vår/sommar 2016 men närmare än så får vi inte veta i dagsläget. De meddelade dock att spelet kommer i en vanlig version och en version de kallar Overwatch: Origins Edition där man får massor av annat godis i form av skins och teman till andra spel.

Sist men inte minst så meddelade de även att Overwatch är byggt både för PC och konsol redan från start så det är ingen halvdan port vi konsolspelare får nöja oss med. 

Filmtajm!

Den största nyheten på Blizzcon hittills är utan tvekan att vi får se den första trailern för den kommande Warcraft-filmen så självklart måste vi dela vidare den!

Många nyheter för HotS

En av nyheterna som Blizzard nu tillkännager under Blizzcon är att Heroes of the Storm kommer att få en hel del nytt godis. Först och främst så kan spelare se fram emot tre stycken nya karaktärer i form av Lunara och Cho’Gall från World of Warcraft samt Tracer vilket är en av karaktärerna från kommande Overwatch.

Lite roligt är också att Blizzard byggt den tvåhövdade ogren Cho’Gall på så sätt att två personer styr honom samtidigt. Exakt hur vet vi inte men vi ser fram emot att testa. Cho’Gall kommer alla som är på Blizzcon eller har en virtuell biljett att få tillgång till denna månad, alla andra måste vänta tills de spelat ett gäng matcher med någon som spelar Cho’Gall.

Sist men inte minst så presenterade de även spelläget Arena där karaktärer lottas ut och en hel del annat är ändrat för en snabbare och mer kaotisk spelstil.

Tack för denna gång, hoppas du följer oss vid nästa event!

Senast uppdaterad: 1 juli 2022

Taggar