Dustin Expo

Dustin Expo

Konsumentdagen 23 mars 2019
Ericsson Globe, Stockholm

Powered by:

Tävla om 50 000 SEK i CS:GO på Dustin Expo

Kvala på Esportal för en av finalplatserna i Ericsson Globe 23e mars.

En av årets stora nyheter är Dustin Expo Open - en onlineturnering i CS:GO som arrangeras tillsammans med Inferno Online, världens största gamingcenter. Tävlingen startar 16:e februari på Esportal och pågår fram till mässan. Finalspelet avgörs på plats i Ericsson Globe den 23 mars, och kommer livesändas på Twitch. Hela turneringen kommer att kommenteras av Elitserien-aktuella expertkommentatorn Ludwig “Luddie” Hall.

Hur går Dustin Expo Open till?

Tävlingen består av fyra online-kval vilka kommer att spelas på Esportal. Vinnarna i varje kval får komma till Stockholm och spela final på Dustin Expo i Ericsson Globe den 23:e mars.

Lördagen den 16:e februari är det dags för den första kvalomgången av totalt fyra, med plats för 64 lag i varje omgång. Vinnarna i varje kval får en direktplats till finalerna på Dustin Expo där prispotten är 50 000 SEK samt produkter till ett värde av ca 170 000 SEK. Du kan anmäla ditt lag på esportal.com från och med den 11:e februari. Där hittar du även all information om tävlingen.

Finalspelet

Finalerna spelas i Inferno Onlines gaming-avdelning på Dustin Expo i Ericsson Globe i Stockholm. Det är fri entré till mässan. Utöver möjligheten att se finalspelet så har du även chansen att spela på någon av våra 30 datorer på plats.

De fyra finalisterna möter varandra i en Semifinal BO3 följt av final BO3.

Prisfördelning

1:a pris: 40 000 SEK + TV och mobiltelefon från SONY, Processor Core i7 8086K från Intel och Sony Playstation 4 500GB från Playstation Sverige till ett värde av ca 18 000 SEK per person
2:a pris: 10 000 SEK + gaming gear från Logitech och trådlösa headset från Sennheiser till ett värde av ca 6 300 SEK per person

Få speltips från proffsen

Lördagens mässa bjuder på extra mycket e-sport även för dig som inte deltar i tävlingen. Vi har byggt upp en 600 kvm stor gamingyta där du kan prova på alla de stora gaming- och esport-titlarna. Utöver själva spelandet kommer det arrangeras spännande aktiviteter med e-sportprofilerna Yacine ”YZN" Laghmari, Pani, Ludwig “Luddie” Hall och Linda Herman.

Yacine ”YZN” Laghmari

YZN började spela Counter-Strike när han var 12 år gammal men tog snart en paus och började spela amerikansk fotboll. Efter en skada kom Yacine tillbaka till scenen i samband med att Counter Strike Global Offensive började växa sig stort. YZN är Sveriges idag största streamer på Twitch i Counter-Strike Global Offensive.

Linda Herman

Linda Herman - En av Sveriges bästa reportrar inom Esport, aktuell på Lemondogs.se som chefredaktör. Flera års historia i flera speltitlar, bland annat CS:GO och League of Legends

Ludwig “Luddie” Hall

Ludwig “Luddie” Hall aktuell som expertkommentator i Elitserien kommer här under Dustin Expo guida er genom finalspelet i turneringen!