Gamingdatorer

När det kommer till gamingdatorer så är det fortfarande så att den stationära datorn regerar om du ska ha det kraftfullaste som går.

Detta tack vare stora datorlådor där man får plats med kraftfulla grafikkort, flera hårddiskar och bra kylning så att processorn kan överklockas för maximal prestanda. Det finns dock numera även riktiga prestandamonster till bärbara datorer så avfärda inte det alternativet.

Gamingdatorer

Stationära datorer

Fördelarna med en stationär speldator är många och det är därför de flesta väljer att köpa en stationär. Först och främst så kan du stoppa in mycket kraftfullare komponenter i en stationär dator då du har mer plats och kan montera in bättre kylning. Sen är det även mycket enklare att byta ut delar och uppgradera en stationär dator. Nackdelen är dock förstås att den är just stationär och inget du jättegärna släpar med dig.

Se alla stationära gamingdatorer

Bärbara datorer

Bärbara datorer är inte lika kraftiga som stationära datorer då det är svårare att kyla allt bra och platsen är begränsad. Det finns dock mängder av modeller som är tillräckligt kraftfulla för de flesta spel du kan tänka dig. När du ska köpa en gaminglaptop så titta noga på vad för grafikkort och processor som sitter i datorn och fundera över hur stor skärm du vill ha eller om du ska ha en extern skärm. Vissa modeller låter dig uppgradera minne och SSD i efterhand men det är alltid bättre att köpa det du behöver redan från start.

Se alla bärbara gamingdatorer

Med 17” bildskärm

Med 15” bildskärm