Allt för gamern

Gaming datorer

När det kommer till gamingdatorer är det fortfarande så att den stationära datorn regerar om du vill ha det kraftfullaste som går.

Detta beror på de rymliga datorlådorna som gör att man får plats med kraftfulla grafikkort, flera hårddiskar och gedigen kylning så att processorn kan överklockas för maximal prestanda. Idag finns det dock även riktiga prestandamonster till gaming datorer — så avfärda inte det alternativet.

Stationära datorer

Fördelarna med en stationär speldator är många och det är därför de flesta väljer att köpa just en stationär modell när det kommer till gaming. Först och främst så låter en stationär dator dig att stoppa in mycket kraftfullare komponenter, därtill får du mer utrymme och kan montera in vassare kylning. Det är också mycket enklare att byta ut delar och uppgradera en stationär dator. Nackdelen är dess storlek vilket gör den svårare att ta med sig on-the-go.

Bärbara datorer

Bärbara datorer är generellt inte lika kraftfulla som stationära datorer eftersom det är svårare att effektivt kyla allt, samt att ytan är begränsad. Det finns dock modeller som är tillräckligt kraftfulla för de allra flesta spel. När du överväger vilken typ av gaminglaptop du ska köpa så titta noga på vilken typ av grafikkort och typ av processor som sitter i datorn, fundera också över hur stor skärm du vill ha, eller om du ska ha en extern skärm. Vissa modeller låter dig uppgradera minne och SSD i efterhand men det är alltid bättre att köpa det du behöver redan från start.

Stationär gamingdator

Gaminglaptop