Hej! Du använder en gammal webbläsare. Om du vill använda alla funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du besöker oss i en annan webbläsare, till exempel Google Chrome eller Microsoft Edge.

Gamingheadsets

Vi har ett digert utbud av gamingheadset för att det ska finnas ett headset för alla olika typer av spelare och i alla prisklasser.

Gamingheadsets

Ljudkvalitet

En av de största skillnaderna mellan ”vanliga” headset och gamingheadset är ljudkvaliteten. Detta då headsetet inte bara är där för att du ska kunna prata med dina medspelare utan det ska även ge dig en grym spelupplevelse, något som kräver ett fylligt och bra ljud. Ljudkvaliteten skiljer sig förstås mellan olika modeller och vanligtvis så betyder en högre prislapp ett bättre ljud om headseten annars har samma funktioner.

Flerkanaligt ljud

För den som exempelvis spelar fps-spel så kan ett 5.1 eller ett 7.1-headset vara en bra investering då du till exempel lättare kan höra från vilket håll du blir beskjuten från. Dessa hörlurar är ofta dyrare då de har flera element men enligt oss är de verkligen värda den extra investeringen om man tar sitt spelande på allvar.

Dämpning & komfort

Spelar du i stökiga miljöer så är det inte helt fel med ett par hörlurar som dämpar utomstående ljud genom att fungera som ett par hörselkåpor. Detta är tack och lov sant för de flesta gamingheadsets, men hur mycket de dämpar skiljer sig åt mellan modellerna. Om du vet med dig att du kommer att sitta mer i stökiga miljöer än instängd på ditt egna rum så rekommenderar vi att du köper ett par hörlurar där man tänkt till extra mycket på dämpningen. Spelar du under långa perioder så bör du även leta efter ett headset med mjuka kuddar så att de sitter bra utan att klämma för mycket.

Mikrofon

Tänk även på att köpa ett headset med bra mikrofon så att dina medspelare kan höra dig klart och tydligt. Vissa headsets är av denna anledning utrustade med extra teknik för att ta bort störande ljud innan mikrofonens signal skickas vidare till dina medspelare. På så vis kan headsetet användas i en rörig miljö utan att dina vänner behöver höra allt som pågår kring dig.