Gamingmöss

Behöver du en ny gamingmus till din dator så har vi exakt vad du söker. Vare sig du är ute efter en enkel FPS-mus eller en mus med så många knappar att du knappt kan komma ihåg vilken som gör vad.

Gamingmöss

Trådat vs. trådlöst?

Gamingmöss är oftast trådade då många anser att trådlösa möss kan vara opålitliga och laggiga. Idag så är detta dock inte helt sant då det finns flera riktigt bra trådlösa möss där du ej kommer att märka av någon form av lagg alls. Även batteritiden är extremt mycket bättre nu än en gång i tiden men visst, helt plötsligt kanske du glömmer att ladda din spelmus och den börjar krångla mitt under en match. Med en trådad mus behöver du aldrig oroa dig för det eller för att musen börjar krångla på något stort event med för många trådlösa nätverk på samma plats.

Extra knappar

En gång i tiden så hade nästan alla möss två knappar sedan dök det sakta men säkert upp allt fler knappar på dessa pekdon. Scroll-hjulet blev standard och tre knappar får nog ses som minimum idag. Spelmöss kan numera ibland ha upp emot 20(!) knappar så frågan är hur många just du behöver? Man kan lite enkelt dela upp spelmöss i två olika kategorier, möss för FPS-spel och möss för RPG-spel.

FPS-möss behöver inte så många knappar, utan de har ofta mellan 6-8 knappar. Istället är precision den absolut viktigaste egenskapen hos dessa möss.

Möss med fler knappar än så är mestadels riktade mot den som spelar en hel del MMORPG och liknande spel. Detta då dessa spel oftast har betydligt fler funktioner som du vill ha snabb access till.

Övrigt

Det finns en hel del andra funktioner och andra specifikationer än ovanstående att titta på inför ett köp av gamingmus. Exempelvis så finns det möss som låter dig ställa in musens form för att den ska ligga perfekt i din hand. Många möss ger dig även möjligheten att lägga in vikter för att anpassa tyngden. Något det också ofta pratas om är DPI där många möss låter dig byta mellan DPI-inställningar under tiden du använder den. Sedan så måste du även välja om du vill ha en optisk mus eller en lasermus.

Och det är bara några exempel av funktioner att fundera över om du vill ha. Några av de mest kända tillverkarna av spelmöss är Razer, Logitech, Steelseries, Contour, Qpad och Corsair.