Bra datorhögtalare fixar ljudet till datorn

Behöver du bra ljud när du spelar men vill ej ha hörlurar? Eller är det så att din dator även är din främsta musikspelare? Här finns datorhögtalare för alla, vare sig du är ute efter snygga högtalare, välljudande högtalare eller om du bara vill ha minimala högtalare för det lilla skrivbordet.

Stereo, 5.1 och baslådor?

Som du kan se bland produkterna så finns det datorhögtalare som kommer i par, vissa kommer med en tillhörande sub och vissa system har så många som fem högtalare plus en baslåda. Man brukar kategorisera högtalarsystem med två siffror (exempelvis 2.0 och 5.1) där den första berättar hur många högtalare som ingår och siffran efter punkten berättar om det ingår en baslåda eller ej (en etta betyder att det finns en baslåda och en nolla att det inte finns det).

För gamern rekommenderar vi ett 5.1-paket så att man kan montera upp högtalare även bakom sig för att få ett surround-ljud som omsluter en. På så vis kan man exempelvis höra från vilket håll sina fiender kommer i ett fps-spel. Är man istället ute efter ett par högtalare för att kunna lyssna på musik när man sitter vid datorn så räcker det gott och väl med ett 2.0 eller 2.1-system.

Trådlöst

Det finns även datorhögtalare som har Bluetooth och dessa kan du även använda med din mobiltelefon vilket gör att de på ett bra sätt kan fungera både som datorhögtalare och musiksystem för en lite mindre lägenhet.

Några av de mest populära tillverkarna av datorhögtalare är Creative, Logitech och Edifier.

Filter

kr
kr
Razer Leviathan V2 PC Soundbar
Artikelnr. 5011294941 Tillv. art. nr. RZ05-03920100-R3G1
  • Systemkomponenter Bashögtalare, Soundbar
  • Anslutningsteknik Kabelansluten, Trådlös
  • Anslutningstyp USB (USB Type-C)
3-4 dagar
2 645 kr
Razer Nommo Pro
Artikelnr. 5011294940 Tillv. art. nr. RZ05-02470100-R371
  • Systemkomponenter 2 högtalare, Bashögtalare
  • Anslutningsteknik Kabelansluten, Trådlös
  • Anslutningstyp Digital ljudingång (optisk), Linjeingång för ljud (minihörlurskontakt, stereo 3,5 mm), USB
  • Färgkategori Svart
3-4 dagar
10 499 kr

Visar 2 av 2 produkter