Skona din kropp med bra skrivbordsergonomi

För att man inte ska få ont när man sitter väldigt länge vid en dator så krävs det bra ergonomi. Här har vi därför samlat alla olika prylar som man kan köpa för att förbättra just ergonomin vid sin datorplats hemma.

Handledsstöd

En av de bästa sakerna du kan köpa till ditt skrivbord är ett handledsstöd så att dina handleder och armar får bra stöd. Det är billigt och enkelt men kommer att skona dina leder enormt.

Laptopstöd

Om du endast har en bärbar dator och inte använder dig av en extern skärm så rekommenderar vi varmt ett laptopstöd eller laptopställ som ser till att datorns skärm kommer högre upp. Detta gör att du skonar nacken från att hela tiden vara böjd nedåt. Du behöver dock ett externt tangentbord och mus för maximal effekt.

Datorhållare

Om du har en stationär dator och inte vill ha den på skrivbordet så hamnar den oftast på golvet. Detta är först och främst dåligt för kylningen då det ökar risken att damm dras in i datorn men det påverkar även ergonomin i och med att du måste sträcka dig ned till golvet för att sätta i sladdar, trycka på knappar och använda den optiska läsaren. En datorhållare låter dig istället montera fast datorn i skrivbordet för att slippa dessa problem.

Fler tips - hemmakontoret

Vad kan vara bra att tänka på när du ska uppgradera hemmakontoret? Spana in vår guide till rätt tillbehör som underlättar när du arbetar hemifrån.

Filter

kr
kr
Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm

Ergotron

LX Wall Mount Keyboard Arm

Artikelnr. 5010443294 Tillv. art. nr. 45-246-026
  4 kvar
  5 295 kr
  Ergotron Workfit-Z Sit-Stand Mini Desktop

  Ergotron

  Workfit-Z Sit-Stand Mini Desktop

  Artikelnr. 5011111209 Tillv. art. nr. 33-458-917
   1 kvar
   3 745 kr
   Ergotron LX Pole Collar

   Ergotron

   LX Pole Collar

   Artikelnr. 5011242909 Tillv. art. nr. 97-844
    2 kvar
    155 kr

    Visar 3 av 3 produkter