Få bättre ljud hemma med en bra förstärkare

I en värld full av blåtandshögtalare och färdiga hemmabiosystem så har den klassiska förstärkaren hamnat i skymundan. Men tro dock inget annat, det är med en dedikerad förstärkare du får bästa möjliga ljudkvalitet.

Stereo eller surround?

Vi har delat upp våra förstärkare och receivers i kategorierna stereoförstärkare och surroundförstärkare. Stereoförstärkare är det perfekta valet för dig som vill ha ett ljudsystem för musiklyssning. Ska du dock koppla din tv till förstärkaren så är troligen en surroundreceiver det rätta valet. Dessa hemmabioreceivrers låter dig koppla till flera högtalare för att få ett maffigt surroundljud och de har oftast även en inbyggd Hdmi-växel.

Watt, ingångar och andra funktioner

Hur kraftfull en receiver är mäts i effekt per kanal. Detta skrivs ut i Watt och ju högre Watt desto högre kommer du att kunna spela. Stirra dig dock inte blind på detta då högtalarna gör ännu större skillnad. När du köper en förstärkare är det förstås viktigt att du kan koppla in alla dina prylar så ta en titt på vilka ingångar du behöver. En trevlig sak kan vara att ha en Hdmi-växel så att du kan koppla alla dina spelkonsoler, mediaspelare med mera direkt till förstärkaren istället för att gå via din tv.

Numera finns det även flera förstärkare med inbyggt trådlöst nätverk som låter dig streama musik direkt till förstärkaren från exempelvis din mobiltelefon.

Tillbehör

I denna kategori hittar du bland annat olika streaminglösningar. Dessa låter dig strömma musik från telefoner, datorer och andra enheter direkt till förstärkaren. Perfekt om du inte har en förstärkare med inbyggt wifi eller bluetooth. Vi har även iPhone-dockor, fjärrkontroller och andra prylar under denna kategori.

Tips – välj rätt ljud för dig

Vad är det mest avgörande när du väljer hur du ska njuta av musik? Naturligtvis ljudkvaliteten, men det är också viktigt att det passar din personliga stil. Med [vår guide till ljudanläggningar](/ editorial/guider/archive/saa-vaeljer-du-raett-ljudanlaeggning) så får du tips för vad du behöver tänka på.

Kategori

Filter

kr
kr
Sony STR-DH590 5.2 AV Receiver 4K HDR
Artikelnr. 5011088651 Tillv. art. nr. STRDH590.CEL
 • Surroundsystem-klass 5.2-kanalig
 • HDMI-genomgång Upp till 4 K
 • Inbyggda avkodare Dolby Digital, Dolby Dual Mono, Dolby Pro Logic II, Dolby Vision, DSD-avkodare, DTS 96/24, DTS-dekoder, DTS-HD High Resolution, DTS-HD Master Audio
Beräknat 2024-04-22
3 990 kr
Sony STR-DH790 7.2 Hembioreceiver
Artikelnr. 5011206786 Tillv. art. nr. STRDH790.CEL
 • Surroundsystem-klass 7,2-kanal
 • HDMI-genomgång Upp till 4 K
 • Inbyggda avkodare Dolby Atmos, Dolby Digital, Dolby Dual Mono, DSD-avkodare, DTS 96/24, DTS Neural:X, DTS-dekoder, DTS-ES Discrete 6.1, DTS-ES Matrix 6.1, DTS-HD High Resolution, DTS-HD Master Audio, DTS:X
1 kvar
6 990 kr
Sony STR-DH190 2.0 AV Receiver
Artikelnr. 5011088650 Tillv. art. nr. STRDH190.CEL
  48 timmar
  4 490 kr
  Sony TA-AN1000 8K 7-2 AV Receiver
  Artikelnr. 5011369397 Tillv. art. nr. TAAN1000.CEL
  • Surroundsystem-klass 7.1-kanals
  • Inbyggda avkodare Dolby Atmos, DTS:X
  • ISS (Internet Streaming Services) Chromecast, Spotify Connect
  Beställningsvara
  11 490 kr

  Visar 4 av 4 produkter