Köp rätt högtalare

För att lyssna på musik eller matcha sin tv med lite bra ljud så krävs det bra högtalare. Vi har allt från surroundpaket och passiva högtalare till trådlösa högtalare för din mobiltelefon.

Aktiva högtalare?

Aktiva högtalare är den typen av högtalare som ej behöver kopplas till en förstärkare utan förstärkaren är istället inbyggd i högtalaren. Dessa kräver egen strömförsörjning via kabel eller batteri medan passiva högtalare endast behöver en högtalarkabel. Bluetooth-högtalare och Airplay-högtalare är alltid aktiva högtalare.

Subwoofers är oftast aktiva högtalare och har då alltså en inbyggd förstärkare som driver högtalaren.

Passiva högtalare

Passiva högtalare är de högtalare som kort och gott endast består av en låda och ett högtalarelement. Dessa kräver en extern förstärkare för att låta och det är sådana högtalare du köper till din hemmabioreceiver eller stereoförstärkare. Vi har valt att dela upp vårt sortiment av passiva högtalare efter storlek och var de ska placeras. Några exempel är golvhögtalare, stativhögtalare och centerhögtalare som alla fyller olika funktioner. Golvhögtalare är stora högtalare som ofta klarar av att återge allt från diskant till bas. Stativhögtalare å andra sidan är betydligt mindre men behöver ofta en subwoofer för att fylla ut ljudet i de lägre partierna.

Surroundpaket

I denna kategori hittar du paket med alla högtalare du behöver för att sätta upp ett surroundljud hemma. Det vill säga fyra vanliga högtalare, en centerhögtalare och en baslåda.

Utomhushögtalare

Vill du lyssna på lite bra musik i trädgården när det är dags för grillsäsong? I så fall rekommenderar vi att du köper några utomhushögtalare till verandan..

Filter

g
g
kr
kr
Sony SRS-XB13
Artikelnr. 5011225844 Tillv. art. nr. SRSXB13P.CE7
 • Driftstid (upp till) 16 h
 • Vikt 253 g
 • Strömkälla Batteri
3 kvar
520 kr
Sony SRS-XE200
Artikelnr. 5011293892 Tillv. art. nr. SRSXE200B.CE7
  9 kvar
  1 465 kr
  Sony SRS-NB10 trådlös nackhögtalare
  Artikelnr. 5011251421 Tillv. art. nr. SRSNB10B.CE7
  • Driftstid (upp till) 20 h
  • Vikt 113 g
  • Strömkälla Batteri
  3 kvar
  1 190 kr

  Visar 3 av 3 produkter