TV tillbehör

Behöver du fler 3D-glasögon till din tv?

Har du en 3D-tv hemma men inte nog med glasögon för att hela familjen eller kompisgänget ska kunna njuta av 3D samtidigt? I så fall har vi vad du söker här.

Idag så använder tv-apparater och projektorer två olika tekniker när det kommer till 3D med glasögon, passiv och aktiv. Ska du köpa flera glasögon till din tv så var noga med att köpa den sort som passar din tv och glöm inte att en tillverkares glasögon inte säkert fungerar med en annan tillverkares tv-apparat.

Passiva glasögon

Passiva 3D-glasögon är glasögon som inte behöver någon inbyggd elektronik att fungera. Tekniken fungerar genom att glasen består av polariserade glas som stänger ute vissa typer av ljus. På så vis kan tv-apparaten skicka olika bilder till vänster och höger öga. Detta är samma teknik som används på bio och fördelen är att man slipper ladda glasögonen. Obs, det finns olika typer av polarisering så även om olika glasögon är väldigt lika varandra så behöver de ej fungera med samma tv-apparater.

Aktiva glasögon

Aktiva glasögon behöver ström för att fungera då ”glasen” består av en lcd-panel som kan växla mellan att vara genomskinlig eller svart. Tack vare denna panel så kan glasögonen blockera din syn och när man synkroniserar detta med sin tv-apparat så kan de växelvis visa rätt bild till rätt öga.

Läs mer

}