Switchar

Med en nätverksswitch inkluderar du flera nätverksenheter i ditt (företags) nätverk. Särskilt i stora företag har routern inte tillräckligt med nätverksportar för att ansluta alla datorer, skrivare och andra nätverksenheter till varandra och till Internet. Nätverksswitchar utökar enkelt antalet Ethernet-portar så att ditt nätverk och ditt företag kan fortsätta att växa utan problem. Dustin har ett brett sortiment av switchar från varumärken som Cisco, Hewlett Packard Enterprise och NETGEAR.

Core kontra Edge

En Core-switch är en Ethernet-switch som placeras i kärnan av ditt nätverk och måste kunna hantera höga belastningar. Edge-switchar är switchar som ansluter de olika klienterna i nätverket till Core-switchen.

Hanterade eller ohanterade switchar

Det finns en skillnad mellan managerade och unmanagerade switchar. En unmanaged switch fungerar i princip plug-and-play: du behöver inte konfigurera den. En hanterad switch erbjuder fler konfigurationsalternativ.

PoE och PoE+

I vissa fall behöver du kunna lägga till ström till anslutna enheter, t.ex. om du vill ansluta IP-telefoner eller kameror. I sådana fall är switchar med PoE (Power over Ethernet) användbara. Om du ansluter mer avancerade enheter, t.ex. bildtelefoner, tilt/pan-kameror eller accesspunkter för utomhusbruk, ska du välja en nätverksswitch med PoE+. Detta eftersom dessa kan leverera 30 watt effekt.

SFP-standard

Om en enhet stöder SFP-standarden innebär det att det finns ett expansionsfack på enheten där du kan montera en SFP-modul. Med SFP-moduler kan du utöka enheten med den typ av anslutningsport du behöver.

Fast Ethernet eller gigabit Ethernet?

Det finns olika typer av Ethernet-switchar, där en viktig skillnad är switchens hastighet. Dessa inkluderar Fast Ethernet-switchar och Gigabit Ethernet-switchar. Fast Ethernet har en överföringshastighet på 100 Mbit/s. Gigabit Ethernet, med en överföringshastighet på 1000 Mbit/s, är tio gånger snabbare. Observera att detta är teoretiska maxhastigheter.

Filter

kr
kr
Direktronik PoE+ Switch

Direktronik

PoE+ Switch

Artikelnr. 5011061413 Tillv. art. nr. 133-4763
  48 timmar
  1 795 kr
  Direktronik PoE+ Switch

  Direktronik

  PoE+ Switch

  Artikelnr. 5011061414 Tillv. art. nr. 133-4767
   Slutsåld
   Direktronik 4-Portars PoE Switch över Coax + 4 mottagare

   Direktronik

   4-Portars PoE Switch över Coax + 4 mottagare

   Artikelnr. 5011276674 Tillv. art. nr. 20110612
    Beställningsvara
    10 995 kr
    Direktronik 6-port Industrial Switch PoE 60W

    Direktronik

    6-port Industrial Switch PoE 60W

    Artikelnr. 5011222593 Tillv. art. nr. 20102641
     Beställningsvara
     6 495 kr

     Visar 4 av 4 produkter