Drönare

Flyg högt — eller djupdyk in i det okända

Drönare är det ultimata redskapet för dig som vill utveckla ditt fotograferande och ta din kreativitet till nya, oanade höjder — eller en djupare nivå. Drönare låter dig utforska nya perspektiv samtidigt som de tar dig till platser dit en traditionell kamera inte kan ta sig till.

vacation
/

Men vad krävs egentligen för att använda en drönare?

Det behöver faktiskt inte vara så komplicerat, men det finns vissa saker du bör ha i åtanke innan du sätter igång. Till exempel kan det vara bra att känna till att flygardrönare som väger under 250 gram kräver varken drönarkort eller tillstånd från Transportstyrelsen — det enda som behövs är att en myndig person registrerar sig som operatör på Transportstyrelsens hemsida. Därefter behöver du hålla drönaren inom synhåll och inte flyga högre än 120 meter, eller flyga över folksamlingar som inte godkänt det. Undervattensdrönare är som kategori väldigt ny och det finns inga egentliga riktlinjer för hur man ska hantera dem. Dock gäller precis som vid övrig dykning att respektera skyddade områden och kolla vad som gäller i just det området där du planerat att använda undervattensdrönaren. Håll dig uppdaterad och läs på Transportstyrelsen kring vilka regler och föreskrifter som gäller.

Här tipsar vi om två olika typer av drönare för dig som vill flyga högt, eller dyka djupt.

Utforska på djupet

Upptäck havets dolda skatter med en undervattensdrönare från CHASING. CHASING är världsledande inom undervattensdrönare och erbjuder bland andra drönare för att genomföra säkerhetsinspektioner, räddningsuppdrag eller dokumentering av undervattensmiljöer. Gladius Mini S är utrustad med en 4K-kamera som ger extrem detaljrikedom när du utforskar undervattensvärlden. Inspektera havsvrak och andra föremål som döljer sig under ytan på upp till 100 meters djup. Dokumentera dina upptäcker genom att spela in film i 4K-kvalitet och dela dem via Wifi. Den patenterade CHASING anti-stuckmotortekniken minskar risken för att motorn stannar i sanden och den nya monteringsfunktionen gör att du kan plocka upp föremål med tillbehör som Grabber Claw. Det uppgraderade batteriet ger dig 70 % längre batteritid med en körtid på 4 timmar och en laddningstid på endast 3.5 timmar. Den inbyggda kameran har två kraftfulla LED-lampor som garanterar mycket god bildkvalitet, även i områden där det inte finns något ljus. Så gör dig redo för det oväntade och upptäck det oupptäckta.

Få helikopterperspektiv på tillvaron

Upptäck världen ur ett nytt perspektiv med DJI Mini 3 Pro. DJI är den ledande aktören på drönarmarknaden och DJI Mini 3 Pro är inget undantag. Med en vikt på endast 249 gram låter den dig utforska världen högt över trädtopparna där fåglarna flyger eller se din egen värld ur nya synvinklar med 4K HDR-video som ger extrem detaljrikedom, oavsett om det är dag eller natt. Aktiv hinderavkänning i tre riktningar gör att du minskar risken för att flyga in i objekt samtidigt som FocusTrack-funktionen gör att du kan följa ditt objekt utan någon större ansträngning. Den förlängda batteritiden på upp till 34 minuter gör att du får gott om tid att kartlägga dina valda områden. Den aerodynamiska och ultralätta designen gör att den enkelt kan tas med i jackfickan och den lilla storleken gör att den nästintill tar sig förbi obemärkt i skyn.