Hej! Du använder en gammal webbläsare. Om du vill använda alla funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du besöker oss i en annan webbläsare, till exempel Google Chrome eller Microsoft Edge.

PlayStation®5-konsol

Ta del av blixtsnabb inläsning med en ultrasnabb SSD-hårddisk, större inlevelse tack vare stöd för haptisk feedback, adaptiva avtryckare, 3D-ljud och en splitterny generation fantastiska PlayStation®-spel.

PlayStation®5 Digital Edition

PS5 Digital Edition är en helt digital version av PS5-konsolen utan skivenhet. Logga in på ditt konto för PlayStation Network och gå till PlayStation®Store för att köpa och hämta spel.1

1 Konto för PlayStation Network krävs. Fullständiga villkor gäller – playstation.com/sv-se/legal/psnterms.

Blixtsnabb

Utnyttja kraften hos en anpassad processor och grafikprocessor och en SSD-enhet med integrerad I/O som skriver om reglerna för vad en PlayStation-konsol klarar av.

Ultrasnabb SSD

Maximera spelsessionerna med i stort sett ögonblickliga inläsningstider för installerade PS5™-spel.

Integrerad I/O

Den anpassade integreringen av PS5™-konsolens system gör att innehållsskapare kan hämta data från SSD-hårddisken så snabbt att de kan utforma spel på sätt som inte var möjliga tidigare.

Fantastiska spel

Förundras över otrolig grafik och använd nya PS5™-funktioner.

Strålspårning

Sugs in i världar med en helt ny nivå av realism där ljusstrålar simuleras enskilt och skapar verklighetstrogna skuggor och reflektioner i de PS5™-spel som stöds.

Spel på 4K-tv-apparater

Spela dina favoritspel till PS5™ på en 4K-tv.

Upp till 120 bilder/s med 120 Hz-utsignal

Njut av jämnt och flödande spel tack vare en hög uppdateringsfrekvens på upp till 120 bilder/s för kompatibla spel, med stöd för 120 Hz-utsignal på 4K-skärmar.

HDR-teknik

På en HDR-tv visas PS5™-spel som stöds med otroligt levande och nyansrika färger.

8K-utsignal

PS5™-konsoler har stöd för 8K-utsignal. Det gör att du kan spela spel på skärmar med en upplösning på 4320p.

Omsluts av spelet på en helt ny nivå

Få en djupare spelupplevelse med stöd för haptisk feedback, adaptiva avtryckare och 3D-ljudteknik.

Tempest 3D AudioTech

Låt dig uppslukas av ett ljud som verkar komma från alla håll. Tempest 3D AudioTech blåser liv i ljudet som spelas upp via hörlurar eller tv-högtalarna i de spel som stöds.

Haptisk feedback

Med haptisk feedback via den trådlösa DualSense™-handkontrollen i utvalda PS5™-spel kan du verkligen känna effekterna av dina handlingar i spelet via dynamisk sensorfeedback.

Adaptiva avtryckare

Få kläm på de adaptiva avtryckarna med dynamiska motståndsnivåer som simulerar den fysiska effekten av handlingar i spelet i utvalda PS5™-spel.

Produkter

”PlayStation”, ”PlayStation Family-märket", ”PS5-logotypen” och ”Play Has No Limits” är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Interactive Entertainment Inc. ”SONY” är ett registrerat varumärke som tillhör Sony Corporation.

PlayStation®5-tillbehör

Tänj på gränserna för spelandet med den nya generationens PlayStation®-tillbehör.

Produkter

Den trådlösa handkontrollen DualSense™

Få en djupare och otroligt uppslukande spelupplevelse1 med den innovativa nya PS5™-handkontrollen med haptisk feedback och dynamiska avtryckareffekter2. Den trådlösa handkontrollen DualSense har också en mikrofon och en skapa-knapp inbyggt i sin utformning som är både snygg och skön att hålla i.

DualSense™-laddningsstation

Ladda upp till två trådlösa DualSense-handkontroller samtidigt utan att behöva ansluta dem till PlayStation®5-konsolen.

Det trådlösa headsetet PULSE 3D™

Spela bekvämt med ett trådlöst headset som är speciellt inställt för 3D-ljud på PS5™-konsoler2. Med USB Type-C®-laddning och dubbla brusdämpande mikrofoner kan du hålla igång partychatten med kristallklar röstupptagning3.

Fjärrkontroll för media

En lättanvänd kontroll för film, strömningstjänster4 och annat på PS5™-konsolen med en intuitiv layout.

HD-kamera

Ta plats själv i dina spelvideor och sändningar3 med jämn och skarp inspelning i full HD.

Adapter till PlayStation®Camera

Anslut PlayStation®VR till PS5™-konsolen så kan du spela de PS VR-spel som stöds. Om du vill konfigurera PS VR för PS5-konsolen behöver du en PlayStation Camera* till PS4™ och en PlayStation Camera-adapter (inget köp krävs). Mer information om hur du får en adapter hittar du på PlayStation.com när det blir aktuellt.

*Modellerna CUH-ZEY1 eller CUH-ZEY2.

1 Jämfört med den trådlösa DUALSHOCK®4-handkontrollen.
2 Tillgängligt när funktionen finns i spelet.
3 Internet och ett konto för PlayStation™Network krävs. Kontoinnehavaren måste vara över 7 år gammal. Medgivande från föräldrarna krävs för barn under 18. Fullständiga villkor gäller: playstation.com/sv-se/legal/psnterms.
4 Strömningstjänster kan kräva betalabonnemang och är kanske inte tillgängliga i alla länder. Internet och ett konto för PlayStation Network krävs. Kontoinnehavaren måste vara över 7 år gammal. Medgivande från föräldrarna krävs för barn under 18. Fullständiga villkor gäller: playstation.com/sv-se/legal/psnterms.

”PlayStation”, ”PlayStation Family-märket”, ”PS4”, ”PS5-logotypen”, ”PS5”, ”DualSense” och ”DUALSHOCK” är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Interactive Entertainment Inc. ”SONY” är ett registrerat varumärke som tillhör Sony Corporation. USB Type-C® är ett registrerat varumärke som tillhör USB Implementers Forum.

PlayStation®5-spel