Håll dig uppdaterad på heta hörlurar

Utvecklingen inom hörlurar går i rasande fart och det är svårt att hålla koll på alla nya hörlurar som kommer ut – och vad som skiljer dem åt. För att du ska kunna hålla dig uppdaterad inom de senaste teknikerna vill vi lyfta fram ett par hörlurar vi brinner lite extra för — och inte riktigt kan sluta prata om.

headphones

Sennheiser Momentum 4 Wireless

Sennheiser är ett av de mest ikoniska varumärkena inom kategorin för hörlurar. De står för förstklassigt ljud, stilren design och hög kvalitet. Sennheiser Momentum 4 är den uppdaterade varianten i Momentum-serien.

Sennheiser Momentum 4 Wireless levererar branschens i särklass bästa ljud, detta tack vare 42-millimeters högtalarelement av högsta kvalitet. Hörlurarna kommer dessutom med adaptiv brusreducering, vilket innebär att de anpassar sig till ljudet, eller oljudet i din omgivning. Därutöver finns det även ett transparens-läge som istället tar in ljudet från omgivningen, om man inte vill missa vad som händer i världen utanför. Nytt även för denna modell är högre komfort genom att inte behöva använda fysiska knappar, utan man hoppar till nästa genom att svepa med fingret.

Ett annat viktigt område där Sennheiser Momentum 4 verkligen står ut är batteritiden, de har upp till 60 timmars batteritid, 3 gånger tiden för Apple AirPods Max. Med snabbladdning får du fyra timmars användning efter bara 5 minuters laddning.

Jämfört med tidigare generationer har Momentum 4 bättre balanserat ljud, trycket i basen är bra och vill du lägga den här summan är detta det bästa du får. En bonus är också att den nya designen ger familjen ett mer enhetligt intryck, med en slät yta på kåporna och en huvudbygel i grått tyg likt fodralet till Momentum 3 Wireless-öronpropparna.

Sony WH-1000 XM5

Sony WH-1000XM5 är värstingen i 1000X-serien och innehåller flera förbättringar jämfört med tidigare generationer, samtidigt som mycket är sig likt.

Direkt när man öppnar förpackningen kan man se att Sony WH-1000XM5 har en mer stilren och smidig design jämfört med föregångarna. Den är bland annat utrustad med steglös inställning för att justera passformen. Touchkontrollerna är lätta och smidiga att använda, med optimal känslighet och den smarta hand-över-kåpa funktionen för att ta in ljud från omgivningen är kvar, vilket är smidigt när någon börjar prata med dig utan att du vill avbryta spelningen. En annan smart funktion är Speak-to-chat som pausar musiken när du börjar prata och sedan återupptar den när du slutat. Det som verkligen får Sony WH-1000XM5 att sticka ut från mängden är brusreduceringen, där de långt överträffar konkurrenterna. De tidigare generationerna har också bra brusreducering, men Sony WH-1000XM5 tar den till nästa nivå och är bland de bästa du får tag på just nu. Batteritiden är även den klart över förväntan med 30 timmar i brusreducerings-läge.

Kort och gott kan man säga att Sony WH-1000XM5 utklassar konkurrenterna och leder ligan vad gäller brusreducering. Den senaste generationen bjuder dessutom på flera schysta funktioner och designuppdateringar som gör den värd att kallas för värstingen i serien.

Jabra Elite 5

Jabra Elite 5 är den efterlängtade 6:e generationen i Jabras Elite-serie. Den är utrustad med en kraftfull hybridteknik för aktiv brusreducering, så att du kan passera bullriga vägarbeten på språng – utan att störas.

Hybrid ANC-tekniken möjliggör otrolig ljuddämpning samt dämpning av ett mycket större spann av ljud. Från trafikkaos till din tuggande kollega mitt emot dig på jobbet så kan du vara säker på att störande ljud stängs ute. Behöver du en reality check kan du snabbt få det med HearThrough. Tryck på knappen för att omedelbart höra vad som händer runtomkring dig. Utrustad med 6mm högtalare kan du vara säker på en musikupplevelse du sent kommer att glömma och med kodeks för SBC, AAC och Qualcomm aptX förstärks ljudet ytterligare. Vill du finjustera det efter dina behov kan du enkelt göra det med appen Jabra Sound+.

Batteritiden ligger på 7 timmar i öronsnäckorna och upp till 28 timmar med det Qi-certifierade trådlösa laddningsfodralet. Det finns också en snabbladdningsfunktion som ger en timmes lyssning på bara tio minuters laddning.

Den banbrytande tekniken som Jabra Elite 5 utrustats med gör att vi höjer på ögonbrynen, men den vore inte mycket utan god komfort. Detta har labbet på Jabra tagit fasta på när de utvecklat öronsnäckorna. De baseras på öronscanningar och statistiska modelleringsmetoder som inte bara ger hög komfort, de ser även bra ut där de sitter — så att du slipper välja mellan form och funktion.

Text: Philip Aller