Hej! Du använder en gammal webbläsare. Om du vill använda alla funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du besöker oss i en annan webbläsare, till exempel Google Chrome eller Microsoft Edge.

Såhär fungerar nedladdningsbar mjukvara

Vill du köpa mjukvara men slippa leveranstid, skivor och kartonger? Satsa i så fall på nedladdningsbar programvara. Vi erbjuder nämligen en hel del mjukvara som du kan ladda hem så fort du har genomfört ditt köp. Såhär går det till:

Vilka produkter är nedladdningsbara?

För att veta om det är en nedladdningsbar programvara du köper så är det bara att titta vid lagerstatusen. Står det ”Tillgänglig för nedladdning” så är det en nedladdningsbar produkt.

Hur går köpet till?

Genomför ditt köp precis som vanligt och följ sedan alla steg i den vanliga köpprocessen. När du gjort detta så får du en orderbekräftelse där det står att betalningen bearbetas. När betalningen väl är genomförd så kommer du att kunna ladda hem din mjukvara. Detta kan ta upp emot 15 minuter men går oftast snabbare än så.

Hur laddar jag hem min produkt?

Detta kan ske på lite olika sätt beroende på vad för programvara du har köpt, viss programvara kommer du att få en direktlänk till medan andra laddas hem via en nedladdningsklient.

  1. När betalningen väl gått igenom så kommer du att få ett mail som säger att din produkt är klar för nedladdning. Leta då reda på din order i orderhistoriken under ”Mitt konto” högst upp på sidan. Det finns även en direktlänk till den rätta sidan i mailet du nyss fått.
  2. I din order så kommer du nu att hitta en produktnyckel samt en länk för nedladdning av mjukvaran. Det är sedan här det kan vara lite olika beroende på vad du har köpt. Men här kommer en förklaring hur alla olika nedladdningsprocesser kommer att gå till och du kommer snabbt att märka vad som gäller för just din programvara.
    1. Din nedladdning startar direkt.
    2. Du kommer till utvecklarens sajt där du får följa deras instruktioner för nedladdning. Ibland så behöver du ha tillgång till din produktnyckel redan i detta steg.
    3. Länken leder till en nedladdningsklient som du först laddar hem och sedan startar för att låta den sköta en säker nedladdning av din programvara.
  3. När du väl har laddat ned din programvara så är du nästan klar. Nästa steg är bara att installera programmet och om det efterfrågas använda din produktnyckel för att få det att fungera.