Hej! Du använder en gammal webbläsare. Om du vill använda alla funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du besöker oss i en annan webbläsare, till exempel Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ge din träning ett lyft

Ett aktivt liv med frisk luft och träning är inte bara bra för hälsan, att röra på sig kan vara väldigt kul också. I synnerhet om du har med dig rätt prylar. Vi tipsar om sköna teknikprylar som förhöjer din upplevelse oavsett om du dyker, åker skidor, cyklar eller löptränar.

Tycker du att det är tråkigt att träna? I så fall är du långt ifrån ensam. Men som tur är finns det många knep för att komma igång. Först och främst måste du hitta en träningsform som passar dig och som du tycker är kul. När du väl har gjort det kan du börja fundera över hur du kan göra träningen ännu roligare.

Om du som så många andra tycker att det är oinspirerande att träna i tystnad är ett par riktigt bra hörlurar ett måste. Upplyftande musik eller en bra podd kan ge dig den pepp och energi som du behöver för att ta dig från start till mål. Eftersom många hörlurar för träning är helt trådlösa slipper du dessutom trassla in dig i sladdar.

Ett annat knep för att få igång kroppen är att sätta upp ett tydligt mål. I början kanske målet bara är att komma ut i löpspåret, men när du kommit över den tröskeln vill du börja mäta dina framsteg. Då är aktivitetsarmbandet eller löparklockan värdefulla verktyg. Annars kommer du ganska långt med din smarttelefon.

Om du håller på med fartfyllda aktiviteter som skidåkning eller dykning är du säkert intresserad av att filma dina äventyr. På så vis kan du återuppleva dem i efterhand, analysera dina prestationer eller dela klippen i sociala medier. Dedikerade actionkameror som GoPro Hero är robusta och tåliga samtidigt som de kan eliminera kameraskakningar för ett mjukt och följsamt resultat.